RTL 4 niet tevreden over Susan Visser-serie

Geplaatst op vr 29 nov 2013 om 13:01

RTL-programmabaas Erland Galjaard is niet tevreden over de dramaserie Love Hurts met Susan Visser, dat een flop is op de woensdagavond van RTL 4. Dat vertelt hij in een interview met Volkskrant.nl. De serie van producent Talpa doet nog maar een half miljoen kijkers. “Ik denk dat de uitvoering wat tegenvalt. Hier vind ik dat we de fout hebben gemaakt om te kiezen voor een vertelvariant, waarin er te veel gesproken wordt en er te weinig drama in beeld is“, zo vertelt hij. 

Dat is niet spannend genoeg, aldus Galjaard. “Als iemand uitspreekt dat iemand is verlaten door haar man, wil je dat ook zien. Het tempo ligt te laag.”

Toch heeft Galjaard de serie zelf groen licht gegeven. “Alles klopte op papier: een serie op basis van een column in de ‘Linda’, heftige verhalen over liefde, ontrouw, het leven; eigenlijk dezelfde thematiek als Divorce heeft, dus dat leek een succesformule.

Love Hurts keert zeer waarschijnlijk dan ook niet terug voor een vervolg.
9 Reacties op “RTL 4 niet tevreden over Susan Visser-serie”


 1. vincent

  Goed en wel 3 min van gezien afgelopen week. Zo niks aan ook. En inderdaad, dat vertellen is dodelijk!

 2. Marc

  Jammer dat het niet gelukt is. Het zou best kunnen terug keren maar dan in een aangepaste versie wellicht, en dan gewoon weer op de zondagavond. Prima avond voor drama.

 3. Anoniem

  Verbannen naar RTL8 of RTL Lounge.

 4. ti ta

  TALPA flop!

 5. Harm

  Ik wil wel eens in haar pοepertje pοeren.

 6. Rogier, Amsterdam

  De serie is veel te ´uitleggerig´. Steeds weer moet er een nieuw verhaaltje worden verteld en net wanneer je meeleeft met de hoofdpersoon, is het alweer afgelopen en moet je weer nieuwe informatie verwerken van een volgend verhaaltje. Dat is voor de kijker de saaiste fase en die krijgt die steeds achter elkaar voorgeschoteld. Daarnaast is Susan Visser bepaald geen begenadigd actrice.

 7. Janiek

  Het is ook echt een supersaai programma. En ik heb echt mijn best gedaan om het te kijken want ik vind Susan Visser geweldig, maar helaas…

 8. JaJa

  Susan Visser vond dat vertellen en in de camera kijken zelf ook niks geloof ik. Nou ja, ze krijgt haar revanche hopelijk met de nieuwe Gooische Vrouwen.

 9. Coeus

  Standaardreactie van Erland bij falen: de producent de schuld geven. Hij heeft het nooit verkeerd ingeschat, het ligt altijd aan de uitvoering. Maar voor het draaien liggen de scenario’s gewoon bij RTL op kantoor. En hij weet ook hoe weinig budget er voor is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.