Gordon vindt klacht om Chinezengrap schrikbarend

Gordon vindt het bizar dat het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam een klacht heeft ingediend bij RTL over zijn Chinezengrap in Holland’s Got Talent. Dat heeft de entertainer laten weten op 3FM. Gordon wordt er niet goed van. “Ik vind het schrikbarend dat ik lees dat er echt serieus een aanklacht is ingediend voor discriminatie. Jongens, we zijn nu echt aan het doorslaan met zijn allen. Het kan toch niet waar zijn dat we in Nederland dit gewoon over onze kant laten gaan?

Hij blijft erbij dat zijn grap tegen de Chinees (‘ga je 39 met rijst zingen?’) geen racisme is. “Ik zit daar gewoon met een functie als entertainer. Er worden honderd grappen gemaakt tijdens zo’n opname en ja, sommigen zijn minder leuk. Dit was ook gewoon echt niet racistisch.”

Het was verre van racistisch, aldus Gordon. “Ook die hele zwarte pieten-discussie: ik heb nooit gedacht aan een neger als ik zwarte piet zag vroeger.”

Dat gaat toch nergens over?

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen