Freek de Jonge vindt gesprek in P&W ‘vervelend’

Het is Freek de Jonge weer niet gelukt om een tv-optreden op harmonieuze manier af te werken. Aan tafel bij Pauw & Witteman vond hij donderdagavond weinig medestanders. Dat was te zien in de uitzending op Nederland 1. De Jonge gaf zijn mening over de politieke kampen in Nederland en zei dat men vooral de discussie met elkaar aan moet gaan, maar toen hij weerwoord kreeg aan tafel, zweeg hij. “We zijn helaas weer in een discussie verstrikt waar ik ook niet uit kom.” 

De cabaretier vond dat tafelgast Yernaz Ramautarsing, een student die protesteert tegen de UvA, met ‘minachting’ over links praat. “We moeten toch eens een stap hoger moeten komen met elkaar. De stap hoger is ontmoeten“, zei hij.

Toen Ramautarsing met weerwoord kwam, gaf De Jonge niet thuis. “Dit is de ontmoeting!“, riep tafelgast Rita Verdonk. En Jeroen Pauw: “Je wilde een ontmoeting.”

Ramautarsing begreep er niets van. “Ik wil er op in gaan en dan wil je niet in een discussie belanden. Dat is een beetje moeilijk.

De Jonge ging die discussie niet aan. “Het allerlaatste is natuurlijk dat de gasten hier de leiding van het gesprek nemen. Dat is heel wonderlijk. Het is weer voor de zoveelste keer een vervelend gesprek.

Lach dan ook eens een keer, vertel eens een leuke grap, kom!“, riep Verdonk. Ramautarsing: “Hij moet er niet aan beginnen, want hij kan het niet aan.

Pauw begreep zijn gasten. “Je begint zelf met een verhaal. Wij houden ons mond, wij laten jou dat verhaal vertellen“, zei hij tegen De Jonge.

De Jonge zei ‘eigenlijk niet te weten’ of hij nog wilde optreden. “Er ontstaat een merkwaardige discussie. Ik ga er nu verder ook niet meer op in.

Enige tijd geleden zei De Jonge talkshows zo veel mogelijk te vermijden, omdat hij zo vaak ruzie krijgt aan tafel. Zo kreeg hij het al eens aan de stok met Peter R. de Vries in Pauw & Witteman.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen