Tafelgast noemt Pauw & Witteman graaiers

Student Yernaz Ramautarsing deelde donderdag in Pauw & Witteman een flinke sneer uit aan gastheren Jeroen Pauw en Paul Witteman. Dat was te zien tijdens de uitzending op Nederland 1. Ramautarsing heeft een meldpunt opgericht tegen de ‘linkse indoctrinatie’ op de UvA en sprak over ‘graaiende’ docenten. “Dit niet zo mooie boekje moesten we allemaal verplicht kopen in het eerste jaar van politocologie. Het kost iedereen 15 euro, geschreven door een UvA-docent“, begon hij.

Met de inhoud van het boekje is verder nooit wat gedaan, vervolgde hij. “Die man heeft gewoon gecasht en een paar honderd mensen zijn boekje laten kopen.”

Witteman gaf aan zijn punt niet geheel te begrijpen. “Flink cashen heeft in de regel heel weinig met links te maken“, stelde hij.

Daar dacht Ramautarsing anders over. “Nou, salonsocialisten, hè. Kom op, zeg. Jullie pakken ook hoor“, kaatste hij terug, verwijzend naar de topsalarissen van de VARA-mannen.

Na een korte stilte klonk er gelach in de studio. Ook Pauw en Witteman konden er wel om lachen. “Maar jij zit hier bij ons weer aan tafel. We doen er wat mee“, zei Witteman.

Het is ook heel fijn voor jullie, hoor“, besloot Ramautarsing.

Later in de uitzending zette Ramautarsing tafelgast Freek de Jonge op zijn plek.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen