Tafelgast noemt Pauw & Witteman graaiers

Geplaatst op vr 29 nov 2013 om 10:45

Student Yernaz Ramautarsing deelde donderdag in Pauw & Witteman een flinke sneer uit aan gastheren Jeroen Pauw en Paul Witteman. Dat was te zien tijdens de uitzending op Nederland 1. Ramautarsing heeft een meldpunt opgericht tegen de ‘linkse indoctrinatie’ op de UvA en sprak over ‘graaiende’ docenten. “Dit niet zo mooie boekje moesten we allemaal verplicht kopen in het eerste jaar van politocologie. Het kost iedereen 15 euro, geschreven door een UvA-docent“, begon hij.

Met de inhoud van het boekje is verder nooit wat gedaan, vervolgde hij. “Die man heeft gewoon gecasht en een paar honderd mensen zijn boekje laten kopen.”

Witteman gaf aan zijn punt niet geheel te begrijpen. “Flink cashen heeft in de regel heel weinig met links te maken“, stelde hij.

Daar dacht Ramautarsing anders over. “Nou, salonsocialisten, hè. Kom op, zeg. Jullie pakken ook hoor“, kaatste hij terug, verwijzend naar de topsalarissen van de VARA-mannen.

Na een korte stilte klonk er gelach in de studio. Ook Pauw en Witteman konden er wel om lachen. “Maar jij zit hier bij ons weer aan tafel. We doen er wat mee“, zei Witteman.

Het is ook heel fijn voor jullie, hoor“, besloot Ramautarsing.

Later in de uitzending zette Ramautarsing tafelgast Freek de Jonge op zijn plek.
46 Reacties op “Tafelgast noemt Pauw & Witteman graaiers”


 1. Rene

  Die laatste zin is een cliffhanger. Hoe zette hij Freek op zijn plek?

 2. Hector

  Niet gezien maar dit klinkt als wijze teksten.

 3. Marc

  Freek op z’n plek? Ik vond dat juist andersom het geval. Wat een ongeloofelijk dikbek kikker.

 4. Johannes

  Deze gast was niet voor rede vatbaar en luisterde ook nog eens erg slecht naar anderen. Freek gaf een voorbeeld hoe sommige mensen tegen dingen aankijken en vervolgens valt deze gast hem aan alsof Freek één of andere racist is. Dat sloeg echt nergens op. En de twee gastheren, die grepen niet in.

 5. levy austen

  Ja maar als eral linkse indoctrinatie zou zijn ligt dit dan aan het feit dat er linkse mensen in het onderwijs werken of dat er om een of andere rede dat rechtse mensen dus niet voor het onderwijs kiezen.

 6. Wintertijd

  Een uiterst onbeschaafde jongeman, die zich niet weet te gedragen en meent zijn gastheren te moeten bashen. Hij moest en zou gelijk krijgen, hoe dan ook!

 7. Anoniem

  Zonder dat ik het racistisch bedoel maar het is het eigenlijk wel: Deze ,man is de missing link tussen de apen en de mens.

 8. Anoniem

  @ Rene Heb je het wel gezien? Ik ben absoluut geen fan van Freek maar hij had wel gelijk. Freek is ook niet op zijn nummer gezet door de student. Het verhaal en het gesprek dat Freek wilde duurde te lang voor de uitzending. Pauw en Witteman zouden het binnen 5 minuten hebben afgekapt omdat de tijd om was. Deze tijd was niet genoeg om het hele verhaal wat wilde te vertellen. Daarbij stond de stunten niet open voor andere argumenten (precies met probleem van de huidige tijd) en was hij ook niet van plan om er open voor te staan. Hij sprak de waarheid,. Punt uit. Zo zat de student daar. Belachelijke houding die je helaas heel vaak ziet bij allochtonen mensen. Daarbij moest er ook nog gezongen worden anders waren die muzikanten voor niets mee gekomen. Freek vond dat hij er niet over had moeten beginnen en liet het daar uiteindelijk bij. Verstandige keuze. Eigenlijk zouden Pauw en Witteman alle gasten van gisteren vanavond of maandag weer moeten uitnodigen om alsnog deze discussie te voeren want het is een hele goede. Precies het probleem van Nederland anno nu. De mensen (te beginnen in Den Haag) luisteren niet meer naar elkaar en komen dus ook niet tot oplossingen. Freek idee is het geheel naar een hoger plan trekken dus alle tegenargumenten uit het verleden en nu te laten voor wat ze zijn. Dan opnieuw met elkaar praten en samen tot nieuwe betere oplossingen komen.

 9. robb

  Freek wilde Rita uit de tent lokken maar die trapte er niet in wel de student.

 10. Anoniem

  Slimme jongen Yernaz Ramautarsing. Die nieuwe Prem. Hij staat op de kaart :-)

 11. Wintertijd

  Als zulke mensen ‘op de kaart’ moeten staan, heb ik al gegeten en gedronken!

 12. Anonymous

  Het studentje was behoorlijk irritant. We zitten inderdaad niet op een tweede Prem te wachten.

 13. Anoniem

  Hij heeft wel gelijk,steken jullie maar weer als een stel Struisvogels je kop in het zand.

  Rooie viezerikken zijn het heel de VARA Trouwens

 14. Maurice V

  Wie kijkt er nog naar de linkse pulp van P&W?

 15. Wim

  De lichaamstaal van Freek de Jonge was duidelijk. Hij leek helemaal op Ad Melkert die destijds door Pim Fortuyn op zijn nummer werd gezet. Hij had helemaal niets meer in te brengen tegen de keiharde argumenten van een student die de linkse doctrine op zijn universiteit meer dan zat is en dat op zeer duidelijke wijze verwoordde. Ook gaf de student Yernaz Ramautarsing de rode salon socialisten Pauw en Witteman ook nog even een lik uit de pan. Lange tijd kleuren zij NL al donker rood terwijl zij jaarlijks het lieve sommetje van ongeveer 5 ton opstrijken.
  Freek had het helemaal gehad met de goedgebekte student en wist alleen nog te vertellen dat het zonde was van zijn tijd als cabaretier om een dergelijke discussie aan deze tafel te voeren, terwijl hij was gekomen om een liedje te zingen. Tot overmaat van ramp kreeg Freek van Rita nog het verzoek dan toch maar een goede grap te gaan vertellen. De grap kwam er niet, want daar was Freek niet meer voor in de stemming………..wat een afgang.

 16. Anoniem

  Zolang graaíers als Albert V. 9 ton per jaar van ons boodschappengeld opslorpen voor 3e rangs (b)roddelwerk, hierbij gefaciliteerd door roofzenders als RTL, dienen rechtse figuren zich koest te houden.

 17. Anoniem

  @Anonymous 12:18uur

  komt hij weer met een dooddoener. P&W worden betaald van 1 onze belastinggeld & 2 van boodschappengeld.

 18. Anoniem

  @ Wim Je hebt er niets van begrepen of gewoon helemaal niet gekeken

  @ 12.18 Ja inderdaad. Er zijn hier heel veel mensen die niet begrijpen dat ze ook mee betalen aan de salarissen van presentatoren en programma’s van de co zenders. Alles bij.elkaar zelfs meer dan voor de NPO alleen merk je het niet omdat dit verwerkt zit in alle aankopen die we hier in Nederland met zijn allen doen.

 19. Paddy

  Vond her maar een vreemd mannentje. Hij zat er echt super bijdehand te doen en een soort Geert Wilders taal uit te slaan. Het is trouwens gebruikelijk dat je boeken moet kopen van docenten van de universiteit waar je aan studeert. En geloof mij maar, daar verdienden die docenten echt niks mee! Het kost veel meer tijd en geld om zo’n boekje op de markt te brengen dan dat dat geld opleverd.

 20. jan

  @12:22
  Ik koop mijn boodschappen bij de Aldi, die maken geen reclame op de TV, dus ik betaal lekker niet mee aan het salaris van presentatoren en programma’s van de co zenders. Maar spijtig genoeg ben ik wel verplicht mee te betalen aan het salaris van P & W. Wordt er trouwens bij de PO ook naast onze zuurverdiende belastingcentjes ook geen geld van adverteerders naar binnen geharkt ?

 21. Marc

  Het is ook allemaal weer erg doorzichtig in deze discussie. Links Nederland vond Freek prima, en rechts Nederland vond dat breedbek kikkertje fantastisch.

 22. Bernadette

  Grappige kerel. Helaas wel een beetje te pedant.

 23. Ba\doem/ja

  Ik zou ook klagen over 15 euro als ik maar 90 cent per dag verdiende in de kolenmijn van Bangladesh.

 24. Moi

  Je kunt een heleboel van Freek de Jong vinden, maar hij kwam in die uitzending wel met de twee zinnen waarvan ik vind (en hoop) dat alle 17 miljoen Nederlanders (links én rechts, en rechts én links) daar eens over zouden moeten nadenken:

  “[…] Ik denk dat we, in een democratie, moeten zorgen dat we van beide kanten iets horen. […] We moeten toch eens een keer een stap hoger kunnen komen met elkaar? In plaats van altijd maar weer ‘Zij denken dat het zo goed komt, zij denken dat het zo gaat.'”

  En iedereen aan tafel wilde die discussie aangaan, maar Yernaz Ramautarsing geeft als antwoord “Dit is goedkope prietpraat.”, om vervolgens weer continu te hameren op het feit dat hoe hij dingen ziet, gewoon objectief is. En dát is juist het hele euvel: hoe kun je een gezonde discussie aangaan, als je 1) niet open staat voor de ander, en 2) de ander op een ‘persoonlijk niveau’ aanvalt (i.p.v. ‘dit is goedkope prietpraat’ (btw, hij bracht dit als een voldongen feit; nog geeneens vanuit de ik-persoon), had Ramautarsing ook kunnen zeggen: Ik ervaar dat niet zo. Dan nodig je de ander uit om daarop in te gaan, en zul je misschien te horen krijgen: Hoe ervaar jij dat dan, wat zijn jouw ideeën hier dan over? Maar nu heeft hij een, in potentie, goede en nuttige discussie op voorhand al afgeschoten door te beginnen met “Dit is goedkope prietpraat.”

  En dat ligt misschien nog geeneens alleen aan Ramautarsing; die nuance lijkt tegenwoordig overal te missen. En ik vind het gewoon beschamend te zien dat de politiek en de media hier gretig op inhaken door alles zo mogelijk nóg meer te polariseren.

 25. MCMLVII

  Wat een homο was deze gast.

 26. Joost

  Ik ben het eens met Moi (hierboven). Twee belangrijke uitspraken van Freek. Juist proberen het naar een hoger niveau te trekken. Als je elkaar in je waarde laat en niet steeds gelijk wilt hebben, kun je een dialoog beginnen. Laat je vooroodelen los en ga in gesprek. Laten we proberen menselijkheid weer op de eerste plaats te zetten in plaats van het gelijk. Er zijn al genoeg ik-jes. Typerend om te zien hoe De Telegraaf het bijvoorbeeld op de website vertaalt, terwijl in de zaal op de achtergrond ook door iemand gezegd werd dat Freek probeert de dialoog aan te gaan. De gezonde benadering wat mij betreft.

 27. henk franken

  Freek had eigenlijk wel gelijk, maar hij illustreerde zijn punt onvoorzichtig. Trouwens kun je het desbetreffende thema beter niet vijf minuten voor het einde van een programma ter tafel brengen. Zeker niet als je daarna nog gaat optreden. Met een beetje pech gaat het dan nog een keer haperen. Toch wel knap dat zijn artistieke opvoering er niet onder geleden heeft.

 28. Kees

  Wat een vies mannetje was dit. Je mag niet op uiterlijk afgaan, maar hij had echt het hoofd van een kikker. Een hele grote mond, zowel in letterlijke als figuurlijke zin!

 29. Triestheid

  Inderdaad een verschrikkelijk eng mannetje. Als zo iemand politieke macht krijgt heb je gelijk een dictatuur. Vreselijk eigenwijs portret die geen respect heeft voor andersdenkenden. Prem is al verschrikkelijk maar dit persoontje is dus duidelijk nog tien keer zo erg.

 30. Petra

  Deze kerel is rechtstreeks weggelopen uit de Muppet Show met zijn smerіge glіbberkop.

 31. Marlies

  @Triestheid

  Wil jij niet zo triest praten over ons aller grappenmaker Freek de Jonge, schaam je. :lol:

 32. Henk

  Als Yanez zich als oerconservatieve moslim had gemanifesteerd dan hadden onze linkse vrienden geen enkele moeite met hem gehad. ;)

 33. Bruno

  Freek was voor zijn doen enorm genuanceerd en vriendelijk over Verdonk maar die breedbekkikker had niet eens door dat hij aangaf dat links in het verleden te arrogant was en rechts nu en illustreerde dat perfect door ‘linkse prietpraat’ te gaan blaten en totaal niet open te staan. Rechts was blij met deze neger om hij Freek en P en W bashte, zou het een PowNed verslaggever zijn geweest was geen stijl weer te klein geweest

 34. Lora

  Eng mannetje, die Ramautarsing. Hopelijk zien we hem niet meer terug op TV voordat hij wijs is geworden.

 35. Koos

  Wat een vies links mannetje is die Freek de Jonge toch. Je mag niet op uiterlijk afgaan, maar hij heeft echt het hoofd van een schilpad. Een hele grote mond, zowel in letterlijke als figuurlijke zin!

 36. Peter

  Deze kerel is rechtstreeks weggelopen uit de Muppet Show met zijn smerіge oude glіbberkop en dikke brilglazen.

 37. Lara

  Eng mannetje, die de Jonge. Hopelijk zien we hem niet meer terug op TV voordat hij wijs is geworden.

 38. Triestscheid

  Inderdaad een verschrikkelijk eng mannetje. Als zo iemand politieke macht krijgt heb je gelijk een dictatuur. Vreselijk eigenwijs portret die geen respect heeft voor andersdenkenden. Prem is al verschrikkelijk maar Freek de Jonge is dus duidelijk nog tien keer zo erg.

 39. MCMLVIII

  Wat een homο is die Freek de Jonge.

 40. Anoniem

  Zonder dat ik het racistisch bedoel maar het is het eigenlijk wel: Freek de Jonge is de missing link tussen de apen en de mens.

 41. Mark

  Yanez op z’n plek? Ik vond dat juist andersom het geval. Wat een ongeloofelijk dikbek kikker.

 42. Adri

  Van 20:23 tot 20:31 is duidelijk een en dezelfde persoon. Zucht,,, Ga iets nuttigs doen.

 43. Adri

  @10:53
  @11:06
  @16:18
  @18:56
  @19:14
  @19:17
  @20:17
  is duidelijk een en dezelfde persoon/racist. Zucht,,, Ga iets nuttigs doen.

 44. Adri

  @Adri 21:14

  Reageer niet steeds onder andermans naam. Spreek die mensen gewoon aan in plaats van onduidelijkheid te scheppen door onder hun naam te reageren. Als je iets tegen volgens jou rаcistische uitlatingen hebt, wat voor nut heeft het dan om nu weer onder mijn naam te posten? Ik heb toch niks kwalijks gezegd? Je schiet je doel totaal voorbij met deze werkwijze.

 45. Adri

  @Adri 21:14

  Ik heb de door jo aangehaalde reacties eens gelezen en ik vind dat je schromelijk overdrijft met je zogenaamde rаcisme. Alleen de opmerking van 11:06 voldoet aan dat predikaat.

 46. anoniem

  Deze uitzending is mijns inziens weer eens een duidelijke vorm van brutalen hebben meer dan de halve wereld. Ik vind dat het populisme in Nederland te groot uitgegroeid en dat er te weinig naar de inhoud wordt geluisterd van wat mensen zeggen.
  Verder vindt ik het persoonlijk niet raar dat mensen andere mensen proberen te overtuigen van hun persoonlijke politieke voorkeur en daarbij open en eerlijk de discussie aangaan. Ik zie dat niet als indoctrinatie. Ik vind eerder een Minister President die leugens mag verkondigen op de Nederlandse televisie een vorm van indoctrinatie. Over de voorbeelden van de jongen van de universiteit ben ik niet erg overtuigd, ik denk dat er net zoveel voorbeelden te geven zijn die dan als rechtse indoctrinatie te betitelen zijn.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.