Daphne wordt 40: ‘Nooit goed geworden in één ding’

Foto: Lilian van RooijNu Daphne Bunskoek over een paar weken veertig wordt, realiseert ze zich dat ze als presentatrice nooit goed geworden is in één ding. Dat vertelt ze in Mikro Gids. Bunskoek, nu te zien bij RTL 4, heeft daar gemengde gevoelens over. “Als je jong bent, is alles nog bijzonder, de potentie tot alles ligt voor je. Tegen de tijd dat je veertig wordt, realiseer je je dat dit het wel een beetje is. Wat ik niet ben is dus: een supergefocuste presentatrice die iets helemaal heeft geperfectioneerd.” 

De tv-ster heeft vooral veel verschillende dingen gedaan. “Ik ben niet in één ding heel erg goed geworden. De focus op dat ene past blijkbaar niet bij mij en dat is ergens toch wel zonde, het sluit deuren. Ik ben niet degene geworden die de minister-president elke week aan de tand mag voelen. Had ik óók gewild.”

Daar heeft Bunskoek wel spijt van. “Nou, als ik het over zou mogen doen, zou ik toch één ding kiezen waarin ik echt heel goed was geworden. Maar terwijl ik dat zeg, denk ik: al die uiteenlopende klussen zijn wel inherent aan wie ik ben.”

Toch is dat lastig voor de kijker, denkt Bunskoek. “Ik merk alleen wel dat het een lastig beeld is: mensen houden van duidelijkheid, dat het helder is wie jij bent en wat je doet. Hé, zij was toch van het serieuze? En nu gaan we weer lachen? Ja.

Haar coaches Jeroen Pauw en Paul de Leeuw dachten ook zo. “Die hadden ook wel iets van: wat vind jij nou precies, wat is het ultieme programma voor jou. Dat heb ik als heel verlammend ervaren. ‘Ja, wat wil je nou echt? Waarom presenteer je geen talkshow?’ Omdat ze niet voor het oprapen liggen. En ik vind het ook wel een wat overschat fenomeen.

Er is in elk geval één ding wat ze wel wil. “Een reisprogramma over vrouwelijke ontdekkingsreizigers. Van die ontzettend stoere, onafhankelijke vrouwen uit de negentiende eeuw. Ja!

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen