‘Paul de Leeuw wordt flink overschat’

Foto: RTLPaul de Leeuw wordt in Hilversum flink overschat. Dat heeft voetbalanalist René van der Gijp gezegd op een persbijeenkomst in Vlaanderen, meldt Privé. Van der Gijp vindt De Leeuw helemaal niets. “Paul wordt toch schromelijk overschat met dat talent van hem. Het is toch gewoon slecht wat die man maakt? Wat doet hij eigenlijk? Interviews afnemen zonder te luisteren naar zijn gesprekspartner. Heel ergerlijk“, aldus de Voetbal International-ster.

In Nederland is De Leeuw nog altijd volop op de buis. “Maar ik hoor al  dat jullie hem gelukkig ook al geen tweede kans zullen geven. Geheel terecht!“, aldus Gijp bij de Belgen.

Van der Gijp doelt op het programma dat De Leeuw voor VTM maakte, maar nu is geannuleerd. Een ‘insider’ bij VTM weet wel waarom. “René heeft een overschot aan gelijk wat Paul betreft. Wij hadden ons ook veel meer voorgesteld van zijn kwaliteiten als programmamaker.”

Volgens de ingewijde had VTM veel meer verwacht. “De grote mijnheer De Leeuw die wij ons nog herinnerden uit zijn hoogtijdagen, was totaal zoek. Het was soms ronduit beschamend. Bij de derde aflevering gingen hier intern alle alarmbellen rinkelen.”

Van hogerhand is hem toen te verstaan gegeven dat Vlaanderen zeker geen Nederland is, stelt de anonieme persoon in Privé. “Toen is hij in de media helemaal losgegaan op onze zender. Zulk divagedrag zijn we in Vlaanderen niet gewend.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen