‘Beledigde Chinees bang voor RTL 4’

Xiao Wang is wel degelijk beledigd door de grappen die Gordon tegen hem maakte in Holland’s Got Talent, maar is bang om dat kenbaar te maken in de media. Dat zegt hoogleraar Wilfred Dolfsma, die Wangs promotie aan de Rijksuniversiteit Groningen begeleidt, vandaag in het AD. RTL stelt dat Wang de grappen helemaal niet erg vindt, maar dat is volgens Dolfsma een leugen. “Juist het feit dat RTL hem deze dingen in de mond legt, zit hem dwars“, zegt hij in de krant.

Wang heeft nog geen uitspraken gedaan. “Wang is geschrokken van het contract dat hij voor deelname moest tekenen. Hij is bang dat hij geen enkele reactie mag geven over het incident en dat hij zijn zangtalenten nooit in andere shows mag laten zien.

RTL laat weten dat Wang zeker wel zijn mening mag geven, maar dat gelooft Dolfsma niet. “Die contracten rond zo’n programma gaan heel ver. Daarom winnen we nu eerst juridisch advies in. RTL kan wel zeggen dat alles mag, maar dat willen we zeker weten.

Als dat zo is, dan zal Wang laten weten dat Gordons grappen erg onprettig vond.

Gordon, die aan Wang vroeg of hij soms ’39 met rijst’ kwam zingen, baalt van het artikel. “Het AD wil nog wat extra olie op het vuur gooien pffffff #al GEMEEN dagblad #ad.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen