‘Beledigde Chinees bang voor RTL 4’

Geplaatst op vr 29 nov 2013 om 12:05

Xiao Wang is wel degelijk beledigd door de grappen die Gordon tegen hem maakte in Holland’s Got Talent, maar is bang om dat kenbaar te maken in de media. Dat zegt hoogleraar Wilfred Dolfsma, die Wangs promotie aan de Rijksuniversiteit Groningen begeleidt, vandaag in het AD. RTL stelt dat Wang de grappen helemaal niet erg vindt, maar dat is volgens Dolfsma een leugen. “Juist het feit dat RTL hem deze dingen in de mond legt, zit hem dwars“, zegt hij in de krant.

Wang heeft nog geen uitspraken gedaan. “Wang is geschrokken van het contract dat hij voor deelname moest tekenen. Hij is bang dat hij geen enkele reactie mag geven over het incident en dat hij zijn zangtalenten nooit in andere shows mag laten zien.

RTL laat weten dat Wang zeker wel zijn mening mag geven, maar dat gelooft Dolfsma niet. “Die contracten rond zo’n programma gaan heel ver. Daarom winnen we nu eerst juridisch advies in. RTL kan wel zeggen dat alles mag, maar dat willen we zeker weten.

Als dat zo is, dan zal Wang laten weten dat Gordons grappen erg onprettig vond.

Gordon, die aan Wang vroeg of hij soms ’39 met rijst’ kwam zingen, baalt van het artikel. “Het AD wil nog wat extra olie op het vuur gooien pffffff #al GEMEEN dagblad #ad.
61 Reacties op “‘Beledigde Chinees bang voor RTL 4’”


 1. Pieter

  Oké kunnen we het nu alsjeblieft over iets hebben wat wel nieuws is?

 2. ron

  Eerst zwarte piet deze zaak is verloren bij de rechter en nu weer zeiekn over een opmerking van Gorden.
  Hebben we in nederland nu echt niks anders te doen er zijn te veel werkelzoen en medelanders die zich niet willen aanpassen aan de normen van hier.
  Vroeger kon men iets verdagen maar tegenwoordig grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

 3. Anonymous

  Ik word hier zo ontzettend moe van. Het hele gedoe stelt niks voor. Ophouden met die flauwe kul en doorgaan.

 4. Juul

  Het zijn gewoon hele laffe uitspraken die Gordon meer dan ééns per uit doet. Hij vind zichzelf heel grappig maar je prikt er zo door heen dat hij humor als afweersysteem gebruikt voor zijn eigen zelfonzekerheid. Het is gewoon een heel sneu mannetje maar dat is nauwelijks nieuws.

 5. Harold

  Ik ben heel blij dat Gordon internationaal flink op zijn Amsterdamse bek is gegaan. Hij denkt voortdurend dat iedereen op zijn ranzige humor zit te wachten. Dus niet. Goed dat de Chinezen, die zich heel vaak bescheiden op de achtergrond houden, nu getoond hebben dat het genoeg is geweest.

 6. Lestaulanthoudel (Restauranthouder)

  Dan dient Xiao Wang bij RTL een schadeclaim-met-zes nullen in en houdt hij verder zijn mond.

 7. wim

  “RTL laat weten dat Wang zeker wel zijn mening mag geven, maar dat gelooft Dolfsma niet.”

  Dolfsma lijkt mij niet echt begaan te zijn met Wang, het lijkt mij meer een linkse oproerkraaier.

 8. Anoniem

  Voorspelbaar: Meneer Wang gaat slachtoffertje spelen. Erg jammer.
  Mocht meneer Wang niet met de uitspraken eens zijn, dan had hij meteen aangifte moeten doen. Niet achteraf. Dit heeft totaal niks te maken over de evt. getekende contract.

 9. RTL Leedvermaak

  Het blijft natuurlijk een vreselijke foute vent die Gordon maar anderzijds moet je ook wel behoorlijk stom zijn om jezelf uit te leveren aan dat domme programma met die achterlijke jury. Als mijn zoon of dochter hierheen zou willen zou ik het waarschijnlijk proberen te verbieden. Je moet wel masochist zijn om jezelf publiekelijk te laten vernederen op TV. Mensen doen blijkbaar alles om op die buis te komen.

 10. Anoniem

  Gewoon een meelifter op iemand anders zijn succes.

 11. Buzz

  De uitspraken zeggen meer over Gordon dan over meneer Wang. De enige die Gordon beledigd is hijzelf.

  Overigens zie ik hier dan weer reacties/opmerkingen over Gordon staan, waarbij ik denk dat deze net zo beledigend zijn. Maar ook dat zegt meer over de reageerders.. #haveaniceday

 12. Channel

  En die walgelijke Gordon maar roepen dat de man het niet erg had gevonden.
  Maar ja Gordon vindt zijn eigen relnicht-gedrag belangrijker dan het gelijk en neutraal behandelen van elke kandidaat.

 13. Opa Jan

  Het is wel heel dom om aan een programma mee te doen waaraan ook Gordon meedoet. Dat soort programma’s moet je gewoon mijden als een enge ziekte. Als je echt goed kan zingen dan is het niet nodig om spitsroede te gaan lopen bij deze randfiguur. Dan zijn er genoeg andere en betere mogelijkheden. Wat te denken van een programma als Una Voce Particulare waarin nooit een onvertogen woord werd gezegd en waar op stijlvolle wijze zagers hun talenten kunnen laten horen. Dat is toch echt van een veel hoger niveau dan de pulpprogramma’s met Gordon. RTL gaat letterlijk over lijken, racisme etecetera….

 14. Jasper

  Uiteraard vond hij Gordons grappen niet leuk. Iedereen die goed naar zijn fysieke reactie op de ‘grappen’ keek en een beetje de Chinese cultuur kent, weet genoeg. Erg dom van RTL om te verkondigen dat Xiao Wang er geen prοblemen mee had zonder even te checken of dat ook daadwerkelijk zo is.

 15. LL

  Vind het goed dat de Chinese gemeenschap zich hierover uitspreekt.

 16. LL

  En Gordon denkt weer dat het alleen komt omdat de media tegen hem is. Deze stakker kan zelf geen woord kritiek hebben, hij moet maar gewoon eens rekening gaan houden met anderen.

 17. Marc

  Diepe zucht…

 18. Kick

  @Anonymous 12:15
  Aangifte nog wel. Wat een ontzettend kromme uitspraken doe jij. Dus óf hij doet aangifte, en zo niet, dan mag hij zich niet beledigd voelen. Zeer vreemde zwart-wit manier van denken.

  @RTL Leedvermaak
  @Opa Jan
  Zijn jullie even helden dat jullie beter weten welke wegen wel of niet te volgen in Nederland. Zo’n Chinees die nog niet eens lang genoeg in Nederland is om de taal machtig te zijn had beter moeten weten, niet? Zeer nare manier van zich beter voelen dan een ander.

 19. Wintertijd

  Ander onderwerp, alsjeblieft.

 20. Anoniem

  Als we poneren dat zenders als RTL pure maffia is, dan zitten we er toch niet ver naast ?

 21. jan

  Die Wang probeert aan deze hele toestand nog een paar euri’s over te houden. Gelijk heeft hij, want 30 jaar en nog niet afgestudeerd, met normaal werken zal hij het nooit redden. Misschien kan hij nog solliciteren bij de afhaalchinees.

 22. Vinc

  Wang was bang voor het contractje…mss nog een paar jaar doorstuderen zodat ie begrijpt wat ie tekent.

 23. Anoniem

  Wang is het contract dus pas gaan lezen toen dit ging spelen, niet voordat hij het tekende.

 24. Bamibal

  wij nederlanders worden ook wel uitgescholden voor kaaskoppen moeten wij dan ook steeds zeuren?

 25. Blue Eye

  Wat een onzin en drukte allemaal zeg, en waarom….OM NIKS….

  Ik vind het helemaal GEEN BELEDIGING , het was gewoon een grapje van Gordon, iedereen weet toch hoe hij is…

 26. Anoniem

  Iedereen heeft wel eens een grapje gemaakt bij de Chinees. Wil je menu? Nee straks. De mensen die dit ontkennen. Liegen!!!

 27. Harold

  Het blijft stigmatiserend. Moeten we eens mee ophouden…

 28. Serh

  @Blue Eye
  “Iedereen weet toch hoe hij is” is echt het domste argument ooit.

  @Anonymous 13:39
  Ik niet. Maak me maar uit voor leugenaar. Toont alleen maar aan hoe kortzichtig je bent.

 29. Anoniem

  Waarheid is hard he Serh

 30. Anoniem

  Serh, je reactie bevestigd alles!!

 31. boef

  Slachtoffer spelen onder druk van jawel daar zijn ze weer: GROEN LINKS.
  DE HAAT JEGENS ALLES WAT LINKS IS WORDT GROTER EN GROTER.

  LINKS STAAT GELIJK AAN NSB

 32. Dus

  @Anonymous 13:54
  Ik heb ooit aangifte gedaan tegen mijn buurman omdat hij zijn vrouw en kinderen elke dag in elkaar sloeg. Ik wilde het samen met anderen doen omdat ik eigenlijk te bang was om het alleen te doen, maar de hele buurt reageerde hetzelfde als jij: “Ah joh, iedereen weet toch hoe hij is”. Blijkbaar mag je flikken wat je wilt zolang iedereen maar weet hoe je bent. Ik kan die logica niet volgen. En dat is omdat het totaal tegenovergesteld is van logisch. Mijn buurman zit gezellig achter de tralies BTW. Geen spijt van.

 33. Pat

  Waarom kiest hij er niet voor om te stoppen met HGT ? Als hij zo erg beledigd is dan wil je toch niet meer meedoen ?

 34. Howie

  @Pat

  Volg het programma voordat je onzin uitkraamt. Anders kom je zo ontzettend dom over.

 35. Dus niet

  @Anonymous 13:54
  Ik heb ooit aangifte gedaan tegen mijn Chinese buurman omdat hij zijn vrouw en kinderen elke dag in elkaar sloeg. Ik wilde het samen met anderen doen omdat ik eigenlijk te bang was om het alleen te doen, maar de hele buurt reageerde hetzelfde als jij: “Ah joh, iedereen weet toch hoe hij is”. Blijkbaar mag je flikken wat je wilt zolang iedereen maar weet hoe je bent. Ik kan die logica niet volgen. En dat is omdat het totaal tegenovergesteld is van logisch. Mijn Chinese buurman zit niet gezellig achter de tralies BTW, omdat hij zielig gevonden werd door de Rechter. Nou slaat hij mij elke dag in elkaar, maar ik kijk wel uit om nog een keer aangifte te doen, laat dat de buren maar doen.

 36. Dus

  @Dus niet
  Goeie grap, zeg.

 37. Anoniem

  @Dus niet

  :lol:

 38. Mark

  Wat een overtrokken gezeik zeg. Ongelooflijk, wat een zielig landje leven we toch.

 39. Bernadette

  @Dus niet

  “Nou slaat hij mij elke dag in elkaar, maar ik kijk wel uit om nog een keer aangifte te doen, laat dat de buren maar doen.” HA HA HA HA!!

 40. B

  @Mark: Hοu je hοerensmοel.

 41. Harm

  Waalom bang vool LTL?

 42. Anoniem

  @B zeker een linkse geitenwollensokken gast!

 43. Anonymous

  Wat is er mis met links. Minder dan rechts misschien? Laat me niet lachen. (enge Rutte, nog engere Verdonk). Ik moet hierbij wel aantekenen dat ik ook geen fan van Samsom ben.

 44. B

  @Anonymous 14:44

  Nee, VVD’er. Voor zover die tegenwoordig nog voor rechts kunnen doorgaan, maar dat is een andere discussie. Ik heb gewoon een hekel aan dat eeuwige gezeіk dat Nederland een zielig landje zou zijn. En aan vooringenomen types als jij die zonder nadenken alles indelen in links en rechts. Alsof alles en iedereen zo eenvoudig in te delen is. Koop hersenen, man!

 45. Anoniem

  VVD-er. Bedankt voor het verkloten van Nederland.

 46. Anoniem

  Meneer Wang gaat toch het onderspit delven. Er zijn meerdere operazangers die beter kunnen zingen dan hij. Meneer wilt gewoon een slaatje uit slaan. Erg jammer

 47. Anoniem

  Ik heb uit zeer betrouwbare bron dat ook zwarte Piet stiekem van nr 39 met lijst houdt.

 48. Bep

  Meneer Wang heeft helemaal gelijk,het zijn zulke flauwe grapjes over Chinezen,je zult het de hele dag maar horen.

  Sambal bij? Lijst,nummer 39 met lijst.zoooooo flauw.

 49. Marc

  Wat een ophef om niets. Het lijkt wel een hele slllechte uitgerekte 1 april grap. Dit verzin je niet!

 50. Beppie

  Ik vind die glapjes over Chinezen ook heel elg flauw.

 51. B

  @Anonymous 15:05

  Gelukkig verklοot jij de bοel niet met je gebrekkige spelling.

 52. ron

  lijkt wel wat op die snol van silvia meis die gaat nu ook ineens slachtoffer spelen.
  o wat zijn we zielig.

  ik zou zeggen met deze ophef
  bij de volgende keer gorden als je moet stemmen , stem hem eruit.
  ik walg van die chinees

 53. Mjo

  Xiao Wang had zich gelijk moeten beklagen. Niet eerst niets van zich laten horen, nu er zoveel aandacht aan besteed wordt in de media meldt hij zich in het hele circus. Dat maakt zijn betoog nogal ongeloofwaardig.

  Als er niet zoveel aandacht voor deze kwestie was geweest, hadden we de heer Xiao Wang helemaal niet gehoord. Nu, zo is mijn indruk, is hem dit ingefluisterd door mensen die in principe met dit geheel niets van doen hebben of enig belang bij hebben, maar om deze zaak alleen maar extra te hypen.

 54. Harald

  @Mjo

  Welk betoog van Xiao Wang? Is het moeilijk om te lezen? Bliajkbaar wel, hè? Dom wicht.

 55. Mjo

  Harald

  Welk betoog??? Lees je ook wel eens andere media dan alleen MC.

  Bij deze (ik bespaar je het opzoeken):

  http://www.ad.nl/ad/nl/1022/Celebs/article/detail/3553581/2013/11/29/Xiao-Wang-hekelt-grappen-Gordon.dhtml

  Gelijk beginnen met schelden, zegt meer over jou dan over mij.

 56. wiebe

  @Mjo, wat loop jij nou krom te praten? het is toch logisch dat hij zich mengt in de discussie als hij het onderwerp is! of hij daarvoor nu wel of niet heeft gereageert, dat maakt zijn reactie toch niet ongeloofwaardig? hij reageert NAAR AANLEIDING VAN en OP het hele cirkus. DUH! wel blijven denken ventje.

 57. Vd Steen

  Eens met Wiebe. Wat ontzettend dom dat er echt mensen zijn die denken dat hij nu reageert omdat hij er een slaatje uit wilt slaan?? Wellicht zei hij niet eerder iets erover omdat hij weet wat een hatelijke reacties krijgt zodra je aangeeft je niet prettig te voelen vanwege die domme afhaalchinees grappen? En wellicht voelde hij zich gesterkt door de vele boze reacties en het feit dat een deel van de Chinese gemeenschap hierover heeft geklaagd en hem hierin steunt?

 58. Mina

  Als ik het goed begrijp betekent “Xiao Wang” dus “Beledigde Chinees”?

 59. vd Steen

  Mina, ik kom niet meer bij!! Wat een topgrap! Ga zo door!!

 60. Mina

  @vd Steen

  Het was niet bepaald een grap. Wat ik bedoel is dat MC deze beste man gewoon bij zijn naam moet noemen in plaats van de “Beledigde Chinees” te noemen.

 61. Anoniem

  Blijkbaar geen pit deze gast, sambel bij.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.