Rita Verdonk in de bres voor Gordon

Rita Verdonk vindt dat Gordon te hard wordt aangepakt voor de Chinezengrap die hij maakte in Holland’s Got Talent. Dat zei de ex-politica donderdagavond in Pauw & Witteman. Pauw & Witteman had donderdag gasten uitgenodigd om te praten over het incident. “Gordon heeft die kandidaat niet helemaal afgekraakt. Hij heeft een grapje gemaakt en daarna is er alleen maar heel positief gereageerd op zijn stem. Dat is typisch Gordon“, vond Verdonk, die bevriend is met Gordon. 

Komedianten hebben een bepaald soort humor, stelde Verdonk. “Gordon heeft ook een bepaald soort humor. Toen Gordon zijn stem hoorde, was er geen sprake van discriminatie, racisme of wat dan ook. Die man werd helemaal de hemel in geprezen.”

Freek de Jonge denkt er anders over. “Gordon is zich niet heel goed bewust van de draagkracht van zijn grappen. Het is iemand die ineens een wapen krijgt en daar lukraak mee gaat schieten.”

De cabaretier denkt niet dat Gordon racistisch is. “Ik wantrouw hem er niet in dat hij erop uit is om te discrimineren. Je kunt over smaak en niveau twisten, maar dat hangt ook aan hem.

Gordon grapte of de Chineze kandidaat in Holland’s Got Talent soms ’39 met rijst’ kwam zingen. Na ophef in de Verenigde Staten, was er ook in Nederland veel te doen om de grap.

Verdonk heeft Gordon in het verleden een relatie bezorgd met haar campagnemedewerker Bartho Boer.

 

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen