Rita Verdonk in de bres voor Gordon

Geplaatst op vr 29 nov 2013 om 11:45

Rita Verdonk vindt dat Gordon te hard wordt aangepakt voor de Chinezengrap die hij maakte in Holland’s Got Talent. Dat zei de ex-politica donderdagavond in Pauw & Witteman. Pauw & Witteman had donderdag gasten uitgenodigd om te praten over het incident. “Gordon heeft die kandidaat niet helemaal afgekraakt. Hij heeft een grapje gemaakt en daarna is er alleen maar heel positief gereageerd op zijn stem. Dat is typisch Gordon“, vond Verdonk, die bevriend is met Gordon. 

Komedianten hebben een bepaald soort humor, stelde Verdonk. “Gordon heeft ook een bepaald soort humor. Toen Gordon zijn stem hoorde, was er geen sprake van discriminatie, racisme of wat dan ook. Die man werd helemaal de hemel in geprezen.”

Freek de Jonge denkt er anders over. “Gordon is zich niet heel goed bewust van de draagkracht van zijn grappen. Het is iemand die ineens een wapen krijgt en daar lukraak mee gaat schieten.”

De cabaretier denkt niet dat Gordon racistisch is. “Ik wantrouw hem er niet in dat hij erop uit is om te discrimineren. Je kunt over smaak en niveau twisten, maar dat hangt ook aan hem.

Gordon grapte of de Chineze kandidaat in Holland’s Got Talent soms ’39 met rijst’ kwam zingen. Na ophef in de Verenigde Staten, was er ook in Nederland veel te doen om de grap.

Verdonk heeft Gordon in het verleden een relatie bezorgd met haar campagnemedewerker Bartho Boer.

 
20 Reacties op “Rita Verdonk in de bres voor Gordon”


 1. Anoniem

  Rita, Goor bah, dit soort PVV/VVD spul hebben 0,0 waarde

 2. Anoniem

  Wie?

 3. Kees

  Ijzer Rita niemand in Nederland heeft vertrouwen in jou. Vandaar dat je niet in de Tweede Kamer zit!

 4. Anonymous

  Je zal maar beschermd worden door Rita Verdonk …

 5. Nido

  Rita wie? de kleine dictator van de VVD. ben blij dat ze er niet meer zit.

 6. DE WAARHEID

  HA Rita,
  Je hebt jaren lang mensen in de gevangenis opgesloten en hebt ook nog eens mensen geprobeerd in de maatschappij te onderdrukken en uit te sluiten om je zelf in de politiek beter te profileren en te bewijzen dat je ballen hebt. Uiteindelijk ben je zelf een slachtoffer geworden in jouw strijd met Rutte.
  Nu is de vraag aan jouw: oh sorry, ik wilde bijna vragen hoe het voelt. Ik was vergeten dat je geen gevoel hebt en inhumaan bent.
  Toch wens ik je veel succes in je leven, want je bent zwak en altijd lelijk. Gelukkig zal ik je en de rest van de mensen nooit meer een podium zien en geen kans krijgen om je zelf te profileren. Ik ben zo blij je nooit meer te zien bent op tv, vaak als ik je zag, werd mijn dag door jouw verpest.

 7. robb

  Waarom moet Gorden verdedigt worden,meneer Wang heeft er wel degelijk problemen mee maar hij durft niks te zeggen omdat hij een contract heeft getekend bij rtl,en bang is een boete te krijgen als hij iets verkeert zegt over HGT ,hij mag ook alleen maar bij rtl op tv. Hij komt een liedje zingen en staat nu voor eeuwig op youtube met een belediging om zijn afkomst.

 8. Maurice V

  Rita laat zien waarom ze destijds terecht uit de politiek is verwijderd.

 9. Stewie

  Sinds wanneer doet Mediacourant recenties/evaluaties van Pauw&Witteman?

 10. Daily

  Is er dan geen enkele hoop meer in Nederland? met Geert Wilders, Rita Verdonk, Gordon dit soort mensen beschadigen deze mooi land!!! Extreem rechts mensen moeten hun haatdragend ziekte laten behandelen…

 11. fremdfeindliche

  Gordon bestuurde idt toch ook die PROMOTIE BOOT van Rita ?

  Rita die gelijk mensen de dood in joeg bij haar aantreden. Haar broer die moest voorkomen omdat hij een gekleurd iemand verrot schold. Etc.

 12. Paddy

  Ja iedereen weet dat Rita en Gordon maatjes zijn! Gordon heeft geregeld zijn bewondering voor haar uitgesproken! Nogal eenzijdige mening dus…

 13. LL

  Verrassend.

 14. fremdfeindliche

  Tuurlijk heeft ze -gevoel- als het om haar -eigen- broed en bloed gaat.

  Zo zijn er veel slechte mensen die geweldige ouders zijn,= voor eigenbloed en broed. Voor hen baantjes regelen etc.

  M.i. heeft ook zij met als Leers nog steeds wachtgeld en zich ondertussen profileren als “bedrijf” als zzp-er.

 15. Anoniem

  @ Robb dan had hij niet mee moeten doen. Als je aan zo’n programma meedoet weet je dat je alles uit handen geeft. Ze kunnen monteren zoals ze willen en je bent er zeker van dat het op Youtube e.d. komt en je daar niets aan kunt doen. Niet meer tegen te houden. Als het dan ook nog eens viraal gaat, wat op de raarste momenten gebeurt, is dat allemaal gevolg van jouw keuze om mee te doen aan zo’n programma. En of je de opmerkingen van Gordon nou fout vindt of niet, dat is het leven. Je hebt totaal geen invloed op wat anderen doen. Sterker, als je deelneemt aan een programma met types als Gordon in de jury, weet je welk risico je loopt. En natuurlijk kan het te ver gaan maar dat is niet waar ik het over wil hebben. Wat ik bedoel te zeggen is dat op het moment dat je meedoet aan zo’n programma is het gevolg uit jouw handen.

 16. boef

  Freek de jonge is compleet wegehoond. Zie alle mefia berichten.
  Haat tegen alles wat links is wordt groter en groter. Ze zijn nog minder dan stront

 17. Zzz

  Haha, Rita Verdonk nog wel. Nee, daar moet je blij mee zijn als die je probeert te helpen. De vernieling in zeker. Woehahaha!

 18. Bernadette

  Haha die foto. Ze kijkt alsof Gordon er van аchter een stuk іn drukt.

 19. Harald

  Wat zal meneertje Heukeroth blij zijn met zo’n fijne vriendin als madammeke Verdonk. Met zulke vriend(inn)en aan je zijde heb je geen vijanden nodig.

 20. kritische kijker

  Ach die Rita sneu vrouwtje mag nog een keer iets zeggen. Vrienden afvallen nee dat doet Rita niet, behalve als het haar uitkomt he Mark !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.