RTL-Peter vindt Utopia niet echt vernieuwend

Foto: RTLPeter van der Vorst vindt de nieuwe SBS 6-show Utopia van John de Mol niet echt vernieuwend. Dat blijkt uit zijn column in Televizier. Utopia zal vanaf 1 januari een jaar volgen hoe kandidaten een nieuwe wereld opbouwen. “Dat heeft wat weg van The Village uit Israël, waar vijf families met elkaar een nieuwe samenleving creëren. Beide shows zijn een kruising tussen Expeditie Robinson en Big Brother. Het wachten is op een écht vernieuwend format of genre. Ook ik blijf erop broeden.”

Van der Vorst was recent op de tv-beurs in Cannes. “Het leuke is dat je een beetje kunt inschatten wat de trends voor de komende seizoenen worden. We zullen vooral worden overspoeld met nog meer survival- en datingprogramma’s én talentenjachten.

In dat laatste genre is er een opvallende nieuwe titel vindt hij. “De succesvolste nieuweling op dat gebied is Rising Star, in Israël al een enorme hit“, zegt Van der Vorst over de show waarin kandidaten auditie doen achter een groot scherm, die door de kijkers thuis omhoog gebeld kan worden.

Op het gebied van datingshow is vooral de nieuwe naaktshow van Reinout Oerlemans opvallend, aldus Van der Vorst. “En RTL 4 heeft een Deens format gekocht waarin geliefden elkaar voor het eerst zien voor het altaar.

De show van De Mol valt onder de categorie survival.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen