‘Overspel schatplichtig aan Scandinavische tv-hits’

Foto: SBS/ElvinDe VARA-serie Overspel, die vanavond aan seizoen twee begint, is schatplichtig aan Scandinavische hitseries als Borgen. Dat zegt acteur Fedja van Huêt vandaag in het AD. De acteur prijst de kwaliteit van de thrillerserie. “Veel Nederlandse, maar ook Amerikaanse series zijn in mijn ogen schatplichtig aan die succesvolle Scandinavische dramaseries. Ook Overspel. Zo zit er in elke aflevering een deel waarin de camera in rap tempo even langs alle personages zapt“, zegt hij. 

Dat zie je in Borgen en The Killing ook“, stelt hij. “En elke serie eindigt met een stevige cliffhanger, waardoor je niet kunt wachten om de volgende aflevering te zien.

Collega-acteur Kees Prins sluit zich daarbij aan. “In Amerika, maar vooral ook in Denemarken, wordt veel hoogstaand televisiedrama gemaakt. Jarenlang was de speelfilm voor acteur en regisseur het hoogst haalbare. Als je  geen werk kon krijgen, kon je altijd nog iets met een tv-serie gaan doen. Dat is veranderd.

Topregisseurs en -acteurs halen hun neus niet meer op voor tv-drama.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen