NRC-baas: ‘Is Publieke Omroep wel nodig?’

Peter Vandermeersch, de baas van het NRC Handelsblad, vraagt zich af of de Publieke Omroep wel zo nodig is. Dat geeft hij aan in televisieblad VARAgids. Vandermeersch denkt dat het een zinnige discussie is. “Moet er wel een publieke omroep bestaan? De overheid maakt geen krant. Waarom zou zij haar subsidie moeten laten afhangen van het platform? Ik kan mij voorstellen dat de overheid een x aantal miljoenen zou willen besteden aan dat wat private partijen niet doen.”

Het zou een goed alternatief zijn, vindt hij. “Dat zij bijvoorbeeld zegt: wij vinden een kinderprogramma heel belangrijk, en wij nodigen alle partijen, van RTL tot SBS 6, uit om daarop in te schrijven met een plan.”

Dat is de mening die ik heb als hoofdredacteur van het NRC Handelsblad.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen