‘MAX had Televizier-nominatie moeten krijgen’

Foto: MAXOmroepbaas Jan Slagter vindt het niet terecht dat er geen programma van zijn omroep MAX bij de drie genomineerden voor een Gouden Televizier-Ring zit. Dat zegt hij vandaag in De Telegraaf. Moeder Ik Wil Bij De Revue zat in de top vijf, maar viel net buiten de boot. “Feit is dat mensen boven de 65 à 70 jaar sneller een briefje invullen of de telefoon pakken om hun favoriete programma te steunen. Via internet valt ze vaak niet mee, waardoor ze afhaken”, zo laat hij weten.

Daardoor mist MAX volgens Slagter veel stemmen. “We hebben het laatst namelijk zelf meegemaakt toen we steun zochten in de strijd tegen de bezuinigingen op het publieke bestel. We hadden én een stemcomputer én stembriefjes. Er kwamen 500 stemmen digitaal en 10.000 via de biljetten. Dat zegt natuurlijk heel veel.

En zo kan het dus dat populaire programma’s als Heel Holland bakt en Moeder, ik wil bij de revue helaas niet in aanmerking komen voor een publieksprijs.

Slagter heeft al eerder geprobeerd met organisator Televizier om tafel te gaan. “Zodra de feestavond in Carré 18 oktober is verstreken, zal ik mijn best doen om met verschillende partijen om de tafel te gaan zitten.

Want MAX met dat mooie succes had er natuurlijk, ten minste met één programma, bij moeten zitten. Daarvoor ga ik me voor de volgende editie hard maken.”

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen