‘Verhuizen samenvattingen naar FOX niet eenvoudig’

Foto: NOSHet zal nog moeilijk worden om de samenvattingen van de Eredivisie te verhuizen van de NOS naar de nieuwe tv-zender FOX. Dat verwacht voormalig RTL- en SBS-baas Fons van Westerloo, schrijft hij in De Telegraaf. Als eigenaar van de rechten heeft FOX na dit seizoen twee opties: verkopen aan de hoogste bieder of uitzenden op eigen kanaal. “Toch ligt dat niet zo eenvoudig, want de sponsors van eredivisieclubs zullen zeker bezwaar maken tegen vertoning op een minizender.”

Dat heeft Van Westerloo zelf aan den lijve ondervonden. “Bij SBS boden we indertijd substantieel meer voor de rechten op de samenvattingen van de eredivisie dan de NOS. Toch gingen de rechten naar de publieke omroep omdat de KNVB, die daar toen nog over ging, vond dat SBS met het imago van een kleine vechtzender nog niet bij een kostbaar topproduct paste.

Uiteindelijk groeide SBS uit tot een serieuze partij. “Toenmalig KNVB-directeur Henk Kesler belde mij toen met de mededeling dat SBS inmiddels als serieuze partner voor topvoetbal werd beschouwd.

De samenvattingen van de Eredivisie liggen dit seizoen nog bij de NOS. De live registraties zitten al wel bij FOX, maar dan achter de decoder.

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen