‘Verhuizen samenvattingen naar FOX niet eenvoudig’

Geplaatst op zo 29 sep 2013 om 12:36

Foto: NOSHet zal nog moeilijk worden om de samenvattingen van de Eredivisie te verhuizen van de NOS naar de nieuwe tv-zender FOX. Dat verwacht voormalig RTL- en SBS-baas Fons van Westerloo, schrijft hij in De Telegraaf. Als eigenaar van de rechten heeft FOX na dit seizoen twee opties: verkopen aan de hoogste bieder of uitzenden op eigen kanaal. “Toch ligt dat niet zo eenvoudig, want de sponsors van eredivisieclubs zullen zeker bezwaar maken tegen vertoning op een minizender.”

Dat heeft Van Westerloo zelf aan den lijve ondervonden. “Bij SBS boden we indertijd substantieel meer voor de rechten op de samenvattingen van de eredivisie dan de NOS. Toch gingen de rechten naar de publieke omroep omdat de KNVB, die daar toen nog over ging, vond dat SBS met het imago van een kleine vechtzender nog niet bij een kostbaar topproduct paste.

Uiteindelijk groeide SBS uit tot een serieuze partij. “Toenmalig KNVB-directeur Henk Kesler belde mij toen met de mededeling dat SBS inmiddels als serieuze partner voor topvoetbal werd beschouwd.

De samenvattingen van de Eredivisie liggen dit seizoen nog bij de NOS. De live registraties zitten al wel bij FOX, maar dan achter de decoder.
17 Reacties op “‘Verhuizen samenvattingen naar FOX niet eenvoudig’”


 1. AnZoRadio™

  Henk Kesler had dan weer geen problemen om commercieel geld af te slaan en bij diverse overheden aan te kloppen als clubs weer in de problemen kwamen op financieel gebied. Tja, dat is ook een moraal.

  Verder wil Fons alleen een fout vuurtje aanwakkeren, omdat zowel SBS als RTL niet zitten te wachten op groter wordend FOX.

  Laat de samenvatting van het voetbal maar snel naar FOX gaan. In deze tijd van bezuinigingen is niet te verklaren waarom de NOS zou meebieden.

 2. Anoniem

  Wat een onzin…

  De KNVB gaat niet over de rechten. FOX gaat over de rechten en waarom zou FOX zichzelf tegenwerken?

  En aangezien er nu geen hond naar FOX kijkt zouden ze wel gek zijn om die voetbalsamenvattingen niet zelf uit te zenden.

 3. robb

  Met de samenvattingen kunnen ze van fox een voetbal zender maken,met herhalingen door de week.

 4. Anoniem

  Fox is momenteel z’n eigen anti-reclame. Open zender nauwelijks kijkers, gisteren een maximum van 267.000 kijkers bij Fox Live ED, en dat met 600.000 abonnees. NOS samenvattingen zijn een superreclame voor het voetbal met op zondag 2.5 miljoen kijkers. Bij Fox zullen ze dat moeten toegeven, ook is zeker dat de kijkcijfers compleet zullen instorten als zij de samenvattingen gaan uitzenden. Bezint eer gij begint, Fox. (Fox=vos, kijkt geen hónd naar !!)

 5. W. Bakker

  @Anonymous
  Sun 29 Sep 2013 om 14:20

  Jouw bakkes is antireclame voor de mensheid.

 6. Johan

  Als fox de samenvattingen gaat uitzenden gaat die zender mega scoren.
  Vanaf dat moment gaat die zender echt wel groeien en de programma’s eromheen qua scores ook. Fox is allesbehalve een kleine partij.

 7. Anoniem

  En niet te vergeten de absurde tariefsverhogingen bij Fox, dat gaat men niet pikken zodat ze zelfs niet die schamele 600.000 abonnees kunnen vasthouden, waarvan ze blij mogen zijn als de helft kijkt. Fox, going to the dogs !!

 8. sail away

  waar komen die 600.000 abonnees vandaan? wie legt er nou geld neer voor die hоerenzender van die rat murdoch en betaalt zo bewust mee aan de lage praktijken van die gast?

 9. Bart V.

  De eredivisie clubs zijn ZELF ook aandeelhouder bij FOX Nederland, voor 49%.

 10. Pok

  @ sail away,

  Een groot deel van de huidige abonnees zaten al bij Eredivisie Live en zijn automatisch over gegaan naar FOX Eredivisie. Ik zou de cijfers wel eens willen zien. Je hoort meer negatieve dan positieve geluiden over FOX Eredivisie.

  ———————————————————

  Waarom heeft iedereen het steeds over een open zender, zo open is FOX(NL) toch niet.

 11. wilem

  zag net een reclame dat je voor 10 euro 2 maanden kan kijken naar fox, via de telegraaf.
  maar..addertje onder het gras vermoed ik, alleen bij aanschaf abonnement
  In het verleden had eredivisie live ook zo´n deal met de Telegraaf, maar dan kon je een maand gratis kijken.

  Ik vrees dat de KNVB zich wederom, zie Sport 7 en Talpa, een loer laat draaien.
  Nederlanders -voetbal-Studio Sport- zondagavond 7 uur bord op schoot, een niet uit te roeien combinatie

 12. Anoniem

  @Bart V.
  Mocht je weer online van mamsie??

 13. kritische kijker

  De kritische Nederlander zal FOX echt niet accepteren. Media crimineel Murdoch is als mondiale zakkenvuller een mikpunt van anti- kijkgedrag. Met het bord op schoot bij onze zeer gewaardeerde staatszender is wat de nadenkende voetbalkijker wenst. Dom geleuter van zakkenvullersgedoe is uit den boze.

  Het verhaal gaat dat binnenkort gestart wordt een grote actie om FOX te boycotten en de criminele eigenaar van foute zaken (GB) uit dit land te verbannen. Murdoch en Berlusconi zijn ondernemers die de wereld op een grove manier bedriegen en dat is niet te accepteren.

 14. Lichtpuntje

  Hahaha, Een nadenkende voetbalkijker bestaat helemaal niet.
  Je bent een liefhebber van voetbal of niet. Je kijkt naar samenvattingen of niet. Je kijkt naar live voetbal of niet.
  De kijkers van de samenvattingen die zeggen geen live voetbal te (willen) kijken, zijn doorgaans van de oudere zwart-wit generatie en/of te gierig om een cent uit te geven voor top voetbal via Sport1 of FOXSports2en4.
  En de typetjes die zeggen niet meer te gaan kijken naar de sv, als het niet bij de PO wordt uitgezonden, zijn natuurlijk geen voetbal liefhebbers. Dat zijn van die Oranje klapvee kijkers die niet eens weten of er lucht of zand in een bal zit, hahaha

 15. Anoniem

  Kritische zeiker is ook weer uit het gekkenhuis losgelaten.

 16. Sander

  Gut voetbal op SBS is niet om aan te gluren. Daar hoor je dan niemand over. Dan neem je eigenlijk wel een abonnee op de betaalzender als daar de samenvattingen komen. LOL

  FOX daarentegen brengt het goed. Prima dat de samenvattingen daarheen gaan verder zenden ze ook aardig goeie series uit.

  Dat gezeik ook altijd over iets wat nieuws of anders is. Echt Nederlanders. pffff

 17. Hans

  Ik denk dat FOX de samenvattingen aan RTL of SBS verkoopt. Dat heeft volgens mij twee voordelen voor hen.

  1. FOX haalt voorlopig meer winst. Bij FOX zal het in eerste instantie de winst niet hoog zijn.
  2. Mensen kunnen bij RTL of SBS wennen aan de samenvattingen bij de commercielen. Zodra mensen hier (na twee of drie jaar) gewend aan zijn geraakt, kunnen ze de boel overhevelen naar FOX. Dan zal de zender ook groter zijn en heeft FOX de lusten en niet de lasten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.