The Voice duurt in Spanje 3,5 uur

RTL 4 schotelt de kijker elke vrijdag twee uur The Voice of Holland voor, maar in Spanje hebben ze meer zitvlees. Daar kan een uitzending wel 3,5 uur duren. Dat vertelt Richard Rietveld van Talpa vandaag in het AD. Rietveld is een van de zeven consultants die over de wereld reist om het format van The Voice te bewaken. “Zo zit ik nu in Spanje. Een land waar de emotie doorgaans meer regeert dan in Nederland. Er wordt per uitzending heel wat af gehuild en gesnotterd.

De coaches doen daar vrolijk aan mee. “Coaches komen op het toneel om kandidaten te troosten of te knuffelen. Al die momenten laten we hier in het programma zitten waardoor een uitzending zo’n 3,5 uur duurt: van tien tot half twee ’s nachts. Dat zou in Nederland ondenkbaar zijn.

Hij heeft ook andere landen onder zijn hoede. “Voor de Pan-Arabische editie kwamen er meer mensen in formele kleding het podium op. Ook zag je minder Engelstalige liedjes voorbij komen. Er werd vaker gekozen voor Arabische traditionele toonsoorten.

Zo heeft ieder land zijn gebruiken, aldus Rietveld. “In Australië wilden de tv-makers meer reality uitzenden dan hier in Nederland.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen