RTL wil zendtijd vullen op Nederland 3

Foto: Lou BerensRTL en andere commerciële partijen zouden voortaan de helft van de programmering van Nederland 3 voor hun rekening moeten nemen. Dat zei Matthias Scholten, directeur content van RTL, gisteren tijdens een bijeenkomst van de Media Werkgroep, schrijft het AD vandaag. Volgens Scholten worden vooral de jonge kijkers van Nederland 3 getroffen door de enorme bezuinigingen bij de publieke omroep. “Een ernstige vernauwing van de publieke taak“, vindt de tv-baas.

Scholten zou met RTL graag geld stoppen in Nederland 3 en in ruil daarvoor een deel van de STER-reclameinkomsten krijgen.

Nederland 3-baas Roek Lips ziet het niet zitten. “Dat is onzin. Ik ga niet eens op de discussie in, omdat Scholtens aanname fout is. Jongeren zijn juist heel belangrijk voor de publieke omroep. Daar willen we alleen maar beter in worden.”

Lips wijst erop dat Nederland 3 in januari juist met twee nieuwe dagelijkse titels voor jongeren komt, vanwege de verhuizing van De Wereld Draait Door naar Nederland 1.

NTR-baas Paul Römer vindt dat Lips gelijk heeft, maar vindt de suggestie van Scholten wel interessant. “Ik heb best oor naar een publieke en private combinatie zoals Channel 4 in Engeland. Ook gezien de bezuinigingen.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen