‘RTL 5 kent twee lichtpuntjes’

Geplaatst op ma 30 sep 2013 om 10:32

Foto: RTLDe programma’s van RTL 5 worden niet zelden met de grond gelijk gemaakt door tv-recensent Marcel Peereboom Voller van De Telegraaf, maar toch is hij niet alleen negatief over de zender. Dat blijkt vandaag uit zijn column in de krant. Voller zegt twee titels ‘nooit over te slaan’. “So You Think You Can Dance en Expeditie Robinson zijn lichtpuntjes op RTL 5“, stelt de televisiedeskundige. “So You Think was de eerste talentenjacht waarin kandidaten met respect werden behandeld.

Hij prijst het positivisme van de talentenjacht. Het programma is veel meer naturel dan het positieve The Voice of Holland, vindt hij. “Om nu letterlijk in katzwijm aan de voeten te liggen van een kandidaat die welgeteld één noot rechtuit heeft gezongen, lijkt wat overdreven.”

En ook Expeditie Robinson kijkt hij graag. “Het epische survivalprogramma Expeditie Robinson is top. Alles klopt, van de casting tot aan het camerawerk.

De hele column van Voller is vandaag te lezen op pagina twee van De Telegraaf.
8 Reacties op “‘RTL 5 kent twee lichtpuntjes’”


 1. peter1

  ja een talentenjacht hadden we nog niet , worden de kijkers daar nou niet moe van?

 2. Ernst

  Peter1 Blijkbaar niet, gisteravond goede kijkcijfers voor so you think

 3. Anoniem

  Als een talentenjacht goed gemaakt is, wordt juist het verhaal achter de kandidaten belicht, misschien wel meer dan het feitelijke optreden zelf. Zulke shows zullen altijd populair blijven, omdat mensen behoefte hebben aan verhalen, aan meeleven.

 4. Johannes

  Goh, ik ben het voor de allereerste keer eens met Marcel Peereboom Voller van De Telegraaf. Het is normaliter een azijnpisser, maar dit zijn ook de enige twee programma’s op RTL-5 die ik kijk en leuk vind.

 5. Jup

  @Anonymous
  Mon 30 Sep 2013 om 12:50

  Dus neuzen in andermans privéleven betekent goed gemaakt? Lekker gеilen op andermans ellende. O, die was bijna dood, joepie! En die ander zijn vrouw heeft pоlio in haar tiеt, hoezee! Vandaar dat Boulevard ook zo “GOED” gemaakt is, nu snap ik het.

 6. Olga

  @ Jup: Ehm…ik weet niet over welk programma jij het hebt, maar niet over Expeditie Robinson en/of So You Think You Can Dance volgens mij. Tekst wel gelezen?

 7. Jup

  Olga
  Mon 30 Sep 2013 om 14:09

  Mens, lees! LEES voordat je reageert.

 8. Edwin

  Ja dat klopt wat hij zegt over The Voice of Holland. Die kandidaten zingen paar goede noten en namen als Marco Borsato, Ilse de Lange en Trijntje Oosterhuis liggen aan hun voeten…bedelend of ze bij hun in het groepje willen komen. Wat een overdreven gedrag en show.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.