Laagterecord voor talkshow Eva Jinek

Geplaatst op ma 30 sep 2013 om 10:48

Foto: RTLEva Jinek scoort nog altijd niet naar behoren met haar gelijknamige talkshow Jinek op de late zondagmiddag van Nederland 2. Met de vierde aflevering zat ze om vijf uur op 137.000 kijkers, goed voor slechts 4,5 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is de minst bekeken aflevering van Jinek tot nu toe. De talkshow begon met een voorzichtige 175.000 kijkers, zat bij aflevering twee op 209.000 kijkers en trok in week drie 206.000 kijkers.

Het is wat mager dat Jinek op een tijdstip vol herhalingen met een gloednieuwe aflevering van haar talkshow nog geen 5 procent van het kijkerspubliek tussen vijf en zes weet te boeien.

Jinek werd zelfs op de hielen gezeten door kinderzender Nickelodeon, dat in hetzelfde uur 105.000 kijkers wist te boeien met Drake and Josh.

Op de vroege zondagochtend scoorde Jinek vaak vele malen beter. Daar heeft ze zelfs een aantal keer de grens van 500.000 kijkers gepasseerd.
49 Reacties op “Laagterecord voor talkshow Eva Jinek”


 1. lindaaaahhh

  yes!

 2. Michael

  Verbaasd me niks eerlijk gezegd. Heb het gisteren een half uurtje aangezien maar weer weggezapt. Jinek mist gewoon alles wat nodig is voor een goede talkshow host; scherpte, empathie, overwicht, kennis van zaken, etc. En dan die geforceerde staande gesprekjes brrrrr. Als je vooraf zo hoog van de toren blaast en dan hiermee denkt te scoren… Hoogmoed voor de val?

 3. Michel

  Logisch met het WK wielrennen op 1.

 4. albert

  jinek de snol, ga zo door……..

 5. Kaaskijker

  Wow dat is wel even schrikken.

 6. Bert

  Eva heeft last van Life4You. Daar gaat ze het niet van winnen.

 7. boef

  Altijd meer respect voor Eva Jinek dan voor bovenstaande werkeloze uitkeringdtrekkers.

 8. iVon

  Ik heb gisteren wederom met plezier gekeken.

  Tussen al dat sport”geweld” is dit een verademing op de zondagnamiddag.

 9. Linda

  Ik heb zelden iemand zo nerveus gezien als Jinek. Bestaat er geen make-up tegen rode vlekken? De zondagochtend was nog wel aardig maar dit is echt veel te hoog gegrepen voor haar.

 10. Slechte Tijden

  Een inhoudsloos programme met een dito dametje dat graag journalistje wil spelen. Sorry Eva, je BOEZEMT geen ontzag in met je gebrekkige dossierkennis.

  Afvoeren deze overgewaardeerde dame, deur op slot en sleutel weggooien.

 11. robb

  Dit ligt niet aan Jinek,het was prachtig weer om er uit te gaan ,ook bij life for you hadden ze veel minder kijkers.
  Ondanks dat word het geen succes,bij de eerste aflevering had ik al het gevoel dit is niet leuk om naar te kijken ,de decor mensen hebben er een oersaaie lelijke decor van gemaakt,terwijl bij WNL Eva volledig tot haar recht kwam ,alles klopt daar daarom doen ze het ook nu nog goed.

 12. Ed

  Ik las laatst ergens dat alle grote journalisten/presentatoren een belangrijke overeenkomst hebben; ze zijn zichzelf gebleven. Als je kijkt naar Sonja Barend, Pauw, Witteman, van Nieuwkerk, Tweebeeke en Huys dan klopt dat ook. Daar kan Eva echt niet aan tippen, vooral ook omdat je ziet dat ze acteert. Ze “speelt” talkshow presentator maar is niet zichzelf. Daarom is het zo ongemakkelijk en geforceerd in vergelijk met het programma dat ze bij WNL deed.

 13. lindaaaahhh

  het programma ziet er ook zo rommelig uit. Al die doorkijkjes vanaf de tafel naar een ander settinkje. Pfff al die mensen met miscrofoontjes voor hun mond. Je weet niet waar je moet kijken.

 14. tv kijker

  Hè, weer vergeten om er eens naar te kijken!!Nog geen een keer gezien., maar ben wel van plan om te gaan kijken.

 15. Hank B.M.

  Toch kijk ik liever naar Jinek dan naar Carlo & Irene.

 16. Anoniem

  Het feit dat ze op de vroege zondagochtend wél goed scoorde bewijst dat ze het kan. Dit is duidelijk een programmeerfout maar er is onderhand ook wel sprake van een talkshow-mania. Echt veel te veel ervan.

 17. Pascal

  Heb eens voor de afwisseling het beeld op teletekst 101 gezet en alleen maar naar de audio geluisterd…Een heel andere soort presentatiestem dan bijvoorbeeld haar wekelijkse optreden op Radio 1 bij het Oog. En door het mooie weer was de doelgroep fietsen.Misschien moet je van dit programma een radio programma maken. Mét webcam, dat wel…

 18. Ed

  @Anonymous 12:35

  Onzin, het bewijst alleen maar er dat op zondagochtend geen enkele concurrentie was. Nu ze tegenover iets sterkere programma’s staat blijft ze simpelweg niet overeind. Dat is geen programmeer fout maar (zelf)overschatting.

 19. Kees

  Ach, jongens, straks wordt het weer koud en donker en dan trekken die kijkcijfers vanzelf aan….

 20. Jup

  Eva Jinek is schattig.

 21. robb

  Jan Boskamp voelde zich erg ongemakkelijk bij Carlo & Irene die hem niet een goede vraag stelden

 22. Pascale

  Niet scherp? Niet empathisch? Geen dossierkennis? Nerveus? Sorry, ik herken niets in deze typeringen. Ik vind haar goed en het beste bewijs daarvan is wat mij betreft dat ze overeind blijft in de chaos die de makers van dit nieuwe programma gecreëerd hebben. Inderdaad: teveel publiek (of te dicht op de gasten), teveel gasten, beroerd (zon)licht en een te snel pratende Eva zorgen voor veel onrust die het voor mij als kijker lastig maakt om me op het gesprek te concentreren. Ik vind het ook een lastig tijdstip, maar daar hebben we Uitzending Gemist voor (telt dat trouwens ook mee voor de kijkcijfers?). Desondanks: een dynamisch en afwisselend gesprek, vakkundig geleid door Eva die ontspannen oogt, er duidelijk plezier in heeft en er wat van wil maken. Ik blijf fan van haar en probeer te wennen aan de nieuwe formule. Als de programmamakers er in slagen om wat meer rust te creëren en het weer vroeger donker wordt, komt het met die kijkcijfers vast ook wel goed. Ik hoop het van harte want ik heb Eva echt gemist op tv de afgelopen maanden.

 23. karel

  eva jinek heeft er goed aan gedaan om over te stappen bij wakker nederland had ze geen toekomst kom nou zeg eens eerlijk wie wel?

 24. Insider

  Degenen die beweren dat haar lage cijfers aan het weer, wielrennen, tijdstip etc liggen snappen niks van kijkcijfers. Vergelijk het maar eens met Carlo en Irene op zelfde tijdstip. Die hadden gisteren juist meer kijkers en een hoger marktaandeel terwijl Jinek veel kijkers en marktaandeel is kwijtgeraakt. Logisch ook want het is gewoon een slecht gemaakt en gepresenteerd programma door iemand die veel te hoog op het paard is gezet.

 25. Valt wel mee

  Jinek is een goed programma, maar helaas op een verkeerde tijd. Jammer!

 26. Jeep

  Deze vrouw is gewoon enorm overschat. Jinek op Zondag was nog wel aardig, maar dit programma is voor haar te hoog gegrepen. Eva heeft -ook door haar eigen hoogmoed- de indruk gewekt dat zij een alleskunner is, maar in de praktijk valt dit dus erg tegen!

 27. nathalie

  Ik ben het met sommige reacties hier eens; ze is overschat.
  Ze kan eigenlijk niet zo goed presenteren en interviewen.

 28. variabel

  Dat wordt toch zo vaak gedaan. Eigenlijk ’n goed programma maar op ’t verkeerde tijdstip. Eva is best wel goed. Bovendien zie ik haar véél liever dan Geer en Goor.

 29. Michael

  Ligt aan de tijdstip.

 30. Anoniem

  Toch best een aardig programma

 31. Fran

  137.000 kijkers. Jinek is mislukt met ‘ de beste talkshow” die ze ging maken. Succes is weinig presentators gegeven. Jinek moet gewoon wat anders gaan doen, iets dat ze wel kan. Oog op morgen doet ze trouwens prima. Ze bindt geen kijkers. Jammer, maar geen schande.

 32. Anoniem

  laagte record was al bereikt toen ze die oude pik/inruilde voor die jonge, wat slordig.

 33. Fran

  Trouwens, pascalle zal haar vriend wel zijn. Alle schuld bij de programmamakers. Maar dat is toch juist Jeroen Pauw? Die verdient hier tenminste nog aan. Voor de rest is het alleen maar verlies. Het is keihard, maar het is ook een markt van hypes en afgrond tegelijk.

 34. Fran

  Ligt aan tijdstip, aan anderen, aan redaktie, aan produktie – niet aan jinek. Sure!

 35. Laila

  Jinek is te groot voor Nederland. Let op mijn woorden. CNN wil haar graag. Ze is daarvoor gevraagd. Die komt groot terug.

 36. RJ

  @Laila: hahahahahaha, beste opmerking van de dag. Bedankt voor het lachmoment!

 37. Laila

  @rj Lachmoment? John de Mol en RTL wilde haar ook! De NCRV-kro gaven haar een k u t-tijdstip. Daar moet Jinek de prijs voor betalen. Hoge bomen vangen veel wind. Lachen als zo’n talent zo word beschadigd

 38. Jeep

  @Laila: Je bezorgt ons inderdaad een groot lachmoment, dat ben ik met RJ eens. Dat Eva de prijs moet betalen voor het tijdstip waarop haar programma wordt uitgezonden, is natuurlijk grote kul. Haar wordt hiervoor naar mijn idee een zeer genereus salaris geboden. Nog los van het feit dat zij zelf kiest voor dit middagprogramma. Met Jinek op Zondag, waarmee zij al om 09:30 op zondagochtend te zien was, scoorde zij heel wat meer kijkers. Dit genre programma ging haar heel wat beter af. Deze dame is zo overschat dat er rücktsichtlos vanuit werd gegaan dat zij enorm zou scoren, dit bleek echter een grote illusie…..

 39. Laila

  @jeep kijkcijfers zijn niet voor alles een maat. Boer zoekt vrouw is waardeloos en trekt de domme massa. Maar haalt het niet bij het goede gesprek dat zij doet. Er kijken toch veel slimme mensen met plezier naar.

 40. Anoniem

  @Jeep, dat tijdstip is gewoon slecht. De doelgroep kijkt dan nauwelijks televisie.

  Hoeveel ze betaalt krijgt maakt daarbij natuurlijk helemaal niks uit want daar wordt het tijdstip niet beter of slechter van (wat een ongelofelijke onzin om dat er bij te halen maar dat heeft meer te maken met het feit dat je haar gewoon niet mag). Zo’n programma is alleen geschikt voor op de zondagochtend of na 20 uur ’s avonds.

 41. Dina

  @Laila Hοu je mοnd. Jij weet niks.

 42. Paul

  Mijn God,dat je moeder je Dina heeft genoemd bij de geboorte

 43. Dina

  Paul, vlieg оp naar de mоngolenparade, jij.

 44. Johan

  Kon niet anders. Moest een x door de mand vallen. Ik zou als ik Jeroen Pauw was, me nog maar eens bedenken voordat ik met haar een talkshow zou doen…

 45. satan, jouw meester

  @paul

  ik sleep je naar het eeuwige vuur

 46. Anoniem

  Gewoon foutief tijdstip. De doelgroep, de beter gesitueerden en opgeleiden zijn zeker met dat mooie weer nog uithuizig en niet bezig met TV. Met Eva Jinek is niets mis, gewoon een ondoordachte programmering. Verplaatsen zou ik zeggen, maar vind ook dat er teveel talkshows zijn.

 47. Anonymous

  Overbodig dus, dat geleuter van Jinek. Minder van hetzelfde.

 48. Anoniem

  @Johan, hoezo een talkshow met haar doen? Hij coacht haar alleen eens in de zoveel maanden. Hij heeft niks met die talkshow te maken.

 49. mike arens

  Lieve Eva. Leuk zo een talkshow. Echter vergooi je akteer-talent niet
  en ga Marlene Dietrich verfilmen!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.