Nieuwe quizshow Ruben Nicolai geen kijkcijferhit

Geplaatst op ma 30 sep 2013 om 10:06

De Ruben Nicolai-show R.U.B.E.N. is vooralsnog geen kijkcijferhit. De eerste aflevering trok zondag vlak voor half tien 332.000 kijkers naar Nederland 3, goed voor 4,4 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Een wat teleurstellende score voor Nicolai, aangezien hij direct na de twee grootste hits van Nederland 3 geprogrammeerd stond. Om acht uur stemden er 790.000 mensen af op 3 op Reis, waarna Penoza III van start ging met 960.000 kijkers. 

De BNN-presentator zorgde voor een kijkcijferdip in de programmering van Nederland 3, want ook het programma erna, Spuiten en Slikken, trok meer bekijks. Daar keken 375.000 mensen naar.

R.U.B.E.N. wordt door BNN omschreven als een talkshow vermomd als quiz. “De BNN-presentator is niet alleen host van de show, maar ook kandidaat in zijn eigen quiz“, aldus de omroep.
8 Reacties op “Nieuwe quizshow Ruben Nicolai geen kijkcijferhit”


 1. Anoniem

  Liefhebbers van Nederlandse series zapten na Penoza naar De Man met de hamer.

  R.U.B.E.N. en ook De Dino show zijn geen showtjes voor een keer in de week. En al helemaal niet met de moordende concurrentie in het weekend. Dan zijn dit showtjes tegen over de rest te slap. Dit zou perfect zijn voor op de late avond na POWNEWS.

  De late avond. Daar kan NEDERLAND 3 best een vast kijkers publiek opbouwen. Het zal geen miljoenen kijkers opleveren maar dat hoeft ook niet.

  Nu gaat NED3 vanaf Januari toch weer inzetten op de vooravond met 2 vervangers voor DWDD en dat moeten ze niet doen. Die markt is al verzadigd. NED1 en RTL4 zijn heer en meester in de vooravond. Dat gebeurd helemaal als DWDD naar NED1 verhuist. De vooravond is een moment dat het hele gezin samen voor de tv zit. Naar mate de avond vordert versnipperd dit steeds meer en daar is nog wel een slag te maken voor NED3. Kijk daar bij hoe moeilijk SBS6 het heeft om kijkers te winnen in de vooravond. Dit komt ook mede doordat RTL5 aardig wat af snoept van de grote zenders. NED3 gaat dat niet redden straks met Start up en een nieuwe afgeleide van DWDD. Daarbij waarom met iets nieuws komen als je de goede formats al in huis hebt?

  Zo moet NED3 het doen

  In de vooravond en op prime time wisselende programma’s

  Vanaf 22.00u dagelijks horizontaal

  Met:

  22.00 Serious Late night (gemaakt door meerdere omroepen en 3FM) Een uitgebreide dag update in de stijl van het Serious Request Journaal. Met o.a. NOS op 3, Reportages, muziek, dagelijkse rubrieken, gasten, De Klusjesmannen, een column etc Pres: Art Rooyakkers en Sopie Hibrand/ Eric Dijkstra en Froukje Jansen

  22.45 POWNEWS
  23.05 R.U.B.E.N. (6 weken lang elke doordeweekse dag)
  later: We zijn weer thuis (6 weken lang elke doordeweekse dag)
  Een remake van de deze drama/comedyserie van Wim T. Schippers en Ellen Jens waarin naast de doorlopende verhaallijnen (een alternatieve soap) ook de actualiteit en de toneelwetten op de hak genomen worden)

  Later: De Dino Show (6 weken lang elke doordeweekse dag
  Later: Klein Holland (seizoen 1 en 2 van deze VPRO comedyserie)
  Later: R.U.B.E.N. (weer 6 weken)
  Later: We zijn weer thuis (weer 6 weken)
  Later: De Dino Show (weer 6 weken)
  Later: Hertenkamp (seizoen 1 en 2 van deze VPRO comedyserie)

  23.35 Dagelijks (de zelfde) Buitenlandse of Nederlandse dramaserie.
  24.35 Herhaling vanaf 22.00u

 2. Anoniem

  Ook geen wonder,ben direct weggezapt doen er weer een blik bnners werd opengetrokken.

 3. Mannon

  haha je moet netcoördinator worden… Heb je niks beters te doen.

 4. Anoniem

  Beste Mannon Deze site is voor mensen die iets hebben met televisie of er bij werken. Niet voor de doorsnee kijker. Deze mag hier natuurlijk wel komen als ie het leuk vind om over televisie (en andere media) te praten, discussie te voeren en na te denken.

  Over het idee hierboven. Het zou wel kunnen werken op Nederland3. Beter inderdaad dan de plannen die er nu liggen voor Januari. Als de omroepen om te beginnen op Nederland3 meer gaan samenwerken zoals hierboven kunnen ze ook alle kosten delen. Wel moet dan echt elke avond komen en niet wijken voor het voetbal. Al is dat probleem er nu ook bij DWDD.

 5. Carl O.

  Maar even alle gekheid op een stokje,…. de show met Ruben was gewoon slecht….

 6. Nøken in de køken

  Mannon moet niet ijlen.

 7. RUBEN

  wat een zeldzaam flauw programma. En zo erg dat Ruben het zelf lijkt wel echt leuk vindt wat ie doet… zijn er geen mensen om hem heen die hem gewoon kunnen zeggen dat HET niet leuk noch interessant is?

 8. een persoon

  Wat Ruben zelf al aangaf was dat de eerste 2 afleveringen een beetje rommelig waren en dat bijna niemand het begreep.
  de 2 afleveringen daarna waren gestructureerder en begrepen mensen het wel.

  En bij de laatste afleveringen (vooral de laatste 2) waren het beste, heeft Ruben gezegd. Waarbij hij wel toegaf dat hij baalde dat hij bij de laatste 2 pas het niveau kon krijgen wat hij al het hele programma wilde. Maar des al niet te min, er zijn wel mensen naar de opnames gekomen, dus dan betekend het wel dat mensen het leuk vinden. Vergis je daar niet in!

  Misschien moeten mensen het programma nog even leren kennen. En daarbij, ieder heeft zijn voorkeur.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.