Roos hoopt dat kijkers gaan houden van Doris

Geplaatst op ma 30 sep 2013 om 12:14

Roos Ouwehand hoopt dat de kijkers van Net5 de serie Doris in hun hart sluiten. Dat vertelt de schrijfster van de serie in VARAgids. Na een voor begrippen van Net5 succesvolle première, gaat vanavond de tweede aflevering van de komedieserie met Tjitske Reidinga op zender. “Nu is alles af, en ik hoop dat de kijkers net zo van Doris gaan houden als ik doe“, aldus Ouwehand, die op een tweede seizoen hoopt. “Er zijn nog zo veel verhalen over haar te vertellen.

Uiteindelijk was Ouwehand vlak voor de eerste uitzending behoorlijk nerveus. “Maar in het begin was ik euforisch, omdat het allemaal zo goed gelukt was, en omdat zo veel leuke mensen wilden meedoen. Jacob Derwig bijvoorbeeld, en zelfs Ellen Vogel, op haar 91ste.”

Ouwehand is blij met het project. “Bij Talpa vonden ze het een goed idee om een serie te ontwikkelen rond Tjitske Reidinga. Terecht, want Tjitske is een geestige vrouw en een buitengewoon leuke actrice. Ze is ook een goede vriendin van mij. Dus we hebben er samen over gepraat en toen zei zij: ‘Jij moet het gaan schrijven.’

Ik heb veel valse starts gemaakt, maar toen ik eenmaal het personage van Doris doorhad ging het leven. De verhalen dienden zich bijna als vanzelf aan.

Doris is om 21.30 uur te zien op Net5.
6 Reacties op “Roos hoopt dat kijkers gaan houden van Doris”


 1. Anoniem

  Dat gaat wel lukken denk ik.

 2. mark 2

  eesrte aflevering was erg leuk, en vooral errug goed gespeeld! hoop op succes

 3. Snoekbaars

  Tjitske Reidinga heeft een piemol.

 4. Anoniem

  ik ben nu al een fan!

 5. nathalie

  Lijkt me best een leuke serie maar Net5 en SBS dat trek ik niet.
  Zoveel en lange reclame blokken dat ik na 10 minuten iets niet meer wil afkijken en ook nooit meer kijk.

 6. els

  Ik vond het erg leuk. Bizar veel topacteurs van het ‘grote toneel’ voor zo’n NET5 serie. Ellen Vogel, Gijs Scholten van Asschat, Jacob Derwig, Jules Croiset en Roos Ouwehand zelf ook. Viel me op.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.