Roos hoopt dat kijkers gaan houden van Doris

Roos Ouwehand hoopt dat de kijkers van Net5 de serie Doris in hun hart sluiten. Dat vertelt de schrijfster van de serie in VARAgids. Na een voor begrippen van Net5 succesvolle première, gaat vanavond de tweede aflevering van de komedieserie met Tjitske Reidinga op zender. “Nu is alles af, en ik hoop dat de kijkers net zo van Doris gaan houden als ik doe“, aldus Ouwehand, die op een tweede seizoen hoopt. “Er zijn nog zo veel verhalen over haar te vertellen.

Uiteindelijk was Ouwehand vlak voor de eerste uitzending behoorlijk nerveus. “Maar in het begin was ik euforisch, omdat het allemaal zo goed gelukt was, en omdat zo veel leuke mensen wilden meedoen. Jacob Derwig bijvoorbeeld, en zelfs Ellen Vogel, op haar 91ste.”

Ouwehand is blij met het project. “Bij Talpa vonden ze het een goed idee om een serie te ontwikkelen rond Tjitske Reidinga. Terecht, want Tjitske is een geestige vrouw en een buitengewoon leuke actrice. Ze is ook een goede vriendin van mij. Dus we hebben er samen over gepraat en toen zei zij: ‘Jij moet het gaan schrijven.’

Ik heb veel valse starts gemaakt, maar toen ik eenmaal het personage van Doris doorhad ging het leven. De verhalen dienden zich bijna als vanzelf aan.

Doris is om 21.30 uur te zien op Net5.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen