De Man Met De Hamer levert opnieuw kijkers in

Geplaatst op ma 30 sep 2013 om 9:28

De komedieserie De Man Met De Hamer met Jeroen en Martijn Krabbé heeft zondagavond opnieuw kijkers ingeleverd op RTL 4. De derde aflevering noteerde bijna 1,2 miljoen kijkers, goed voor 15,9 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Man Met De Hamer trapte op 15 september af met dik 1,5 miljoen kijkers, een week later waren dat er bijna 1,3 miljoen en nu dus 1,2 miljoen. Van het oorspronkelijke kijkerspubliek is nog iets meer dan 80 procent over.

Hoewel de ‘dramedy’ voor de tweede week op rij kijkers heeft verloren, blijft De Man Met De Hamer de nummer drie op prime time, direct na de Nederland 1-hits Een tegen 100 en De Reünie, die over de twee miljoen kijkers scoorden.

Voor RTL 4 is De Man Met De Hamer nog steeds een grote verbetering in het tijdslot op de zondagavond. Op de laatste zondag zonder de Krabbé-serie keken er op hetzelfde tijdstip nog 727.000 mensen naar Code 37.

De Man Met De Hamer wordt uitgezonden na Wendy van Dijks tv-serie Obese: Hoe Is Het Nu Met. Na twee keer bijna 1,2 miljoen kijkers te hebben gescoord, zat ze nu op 1,1 miljoen kijkers.
20 Reacties op “De Man Met De Hamer levert opnieuw kijkers in”


 1. Oma

  Leuke serie!

 2. Marc

  Misschien door dat blokje commercials wat er voor het eerst in zat. Verder prima afl. met goede gastacteurs.

 3. lindaaaahhh

  jinek 137.000. Yes!

 4. Anoniem

  Aar niet echt een komedieserie toch?

 5. Anoniem

  *Maar

 6. Rick

  M C begint de week weer zuur!

 7. JaJa

  Eigenlijk nog steeds prima cijfers dus…

 8. mark 2

  RTL nog abosluut de goortse commerciele zender, geen twijfel. Toch heb ik de indruk dat het niet meer vanzelf gaat. de cijfers zijn over geheel wat minder. Nog steeds goed, maar worden minder. Kan me niet vorostellen dat ze daar blij mee zijn bij RTL

 9. peter1

  @Mark 2, Goed gezien, ook RTL NEDERLAND heeft te maken met de mindere belangstelling voor haar programma,s terwijl iedereen vernieuwd blijft RTL doorborduren op oude successen , ik voorspel dat Linda nog in lengte van jaren doorgaat, en de tv talent shows ook Alleen als ze onder het miljoen komen ,dan gaan ze nadenken of ze iets nieuws gaan doen, zal wel een gok worden
  want nu sta je nog op 2 als com. zender , maar een nieuwe programmering kan je zo degraderen naar de 3e plaats dus ze zijn daar uit angst heel voorzichtig mee

 10. Anoniem

  Bij SBS zijn ze al 5 jaar niet blij.

 11. robb

  Het heeft geen RTL sfeer daarom zullen er nog wel meer kijkers afhaken,ik had gedacht dat de prijs en de stervende man in de volgende afleveringen wel terug zouden komen omdat de co omroep met cliffhangers werkt ,het zou spannend worden maar tot nu toe gebeurt er niks en is het saai, Martijn doet het boven verwachting goed,en heeft hij een meerwaarde voor de RTL kijker.

 12. Franka Visser

  Ik ben juist blij met steeds een afrondend verhaal per aflevering. Ik heb ook dit keer weer genoten en hoop dat dat negatieve gedoe over dalende kijkcijfers ( hoe bedoel je?? 1,2 miljoen is prachtig) eens wordt gestopt. Eindelijk weer eens een serie die het bekijken waard is. Jeroen is geweldig! Zelden een karakter zo mooi neergezet als in deze rol!

 13. drs P

  Die Krabbe junior kan niet acteren. Dat is toch niet om aan te gluren

 14. Rogier, Amsterdam

  Tja, die Martijn Krabbé doet het redelijk acceptabel, gezien het feit dat hij totaal geen ervaring heeft op dat gebied, maar eigenlijk is het toch wel belachelijk dat steeds vaker presentatoren gaan acteren, terwijl ervaren, talentvolle acteurs aan de zijlijn staan. Het had zoveel beter gekund.
  Eerlijk gezegd vind ik DE MAN MET DE HAMER niet zo passen bij RTL 4, maar meer iets voor de Publieke Omroep. De scripts vind ik niet erg sterk. Vaak te weinig ontwikkeling en niet boeiend genoeg. Ook jammer dat er totaal geen buitenopnamen in zitten. Het speelt zich vooral af in het veiling- en koffiehuis, waardoor het wat claustrofobisch aanvoelt.

 15. Rutger

  @Rogier, Amsterdam Eng links menneke. Bekijk de wereld eens zonder je roze bril.

 16. nathalie

  Als ik dat arrogante smoelwerk van Jeroen Krabbe zie heb ik al gegeten en gedronken.

 17. Rogier, Amsterdam

  @ Rutger: licht je reactie eens toe, want ik snap werkelijk niet waarom je tot de conclusie komt dat ik links ben. En die opmerking over die roze bril snap ik al helemaal niet.

 18. Gerdien

  Heb het twee weken geprobeerd en het gisteren straal vergeten. Ik vind het gewoon niet zo’n sterke serie. Ter vergelijking: Penoza en -in de herhaling momenteel- Overspel. Twee series waarvan je vanaf het begin op het puntje van je stoel zit, meteen wordt gepakt door het verhaal en de personages en wil weten hoe het verder gaat. Dat ontbreekt eraan bij DMMDH. Jammer, want Krabbé sr. en Zuiderhoek zijn absolute topacteurs maar kunnen ook van een zwak scenario niet veel meer maken dan het is.

 19. Anoniem

  Je gaat me niet wijsmaken dat de typische rtl-kijker dit een goede serie vindt. Ik denk dat de vaste PVV-kern gewoon weigert naar de po te kijken en op dat tijdstip de rit bij rtl uitzit.

 20. John

  De man met de hamer is te goed voor typische RTL-kijkers. Een goede serie hoort dan ook bij de PO, c.q. Nederland 3. Flauwe series met slechte grappen kunnen bij RTL 4. Negatief puntje: Marijn Krabbé leest zijn teksten te veel op. Je moet dan ook geen vriendjespolitiek bedrijven bij het casten voor series.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.