FOX vindt weghalen voetbal bij VI logisch

FOX vindt het logisch dat zij RTL 7 niet toestaat om Eredivisie-beelden te laten zien in Voetbal International. Dat zegt directeur Raymond van der Vliet op Nu.nl. De nieuwe gratis tv-zender komt recht tegenover VI zelf met een voetbaltalkshow waarin ze de beelden laat zien. “Wij hebben het rechtenpakket in handen waarmee we die beelden na zondagavond mogen uitzenden. Daar willen we intensief gebruik van maken en dan klopt het dat RTL dat niet meer heeft.

Zo werkt het nu eenmaal in tv-land, stelt hij. “Het is hetzelfde als met films. Als ik een filmpakket koop, wil ik niet dat SBS ook dat pakket heeft. De ene keer winnen zij, de andere keer zal ik winnen.”

Wilfred Genee en Johan Derksen hebben zich teleurgesteld uitgelaten over de beslissing van FOX. “Ik meen me te herinneren dat Derksen in zijn column zegt dat hij het toch al niet zo belangrijk vindt dat ze de beelden niet hebben. En dat heeft VI naar mijn mening ook niet nodig.

FOX Voetbal, met Toine van Peperstraten en Jan van Halst, komt recht tegenover VI te staan. “We komen met een live-programma op maandagavond en dat willen we ook voor de vrijdag ontwikkelen.”

Naast sport komt FOX vooral met series. “Daar maak ik mij het minste zorgen over. Films is een ander verhaal. We zullen moeten vechten om de beste titels te krijgen.

FOX begint maandag met uitzenden.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen