René van der Gijp vindt homodebat doorgeslagen

Foto: RTLRené van der Gijp vindt dat de discussie over homo’s in de voetballerij wel erg ver gaat. Dat zei de voetbalanalist van RTL 7 vrijdag in Voetbal International. VI-collega Jan Boskamp kreeg deze week de media over zich heen, toen hij stelde dat er in in zijn teams nooit homo’s zaten, omdat daar alleen maar ‘gezonde jongens’ in zaten. “Ach man, we zijn toch helemaal doorgeslagen man? Nu is er één of andere rare Belg uit het parlement die roept dat hij niet meer op de buis moet“, aldus Van der Gijp. 

Boskamp is ook veel te zien op de Vlaamse tv. “Ik vind dat Jan maar om één reden niet meer op de buis zou moeten komen en dat is als hij niet meer op de buis kan. Dat ‘ie te dik is, dat het te veel wordt. Dat je alleen zijn neus nog ziet en de rest buiten beeld valt. Dan mag hij niet meer op de buis.”

Het is spijkers op laag water zoeken, vindt Van der Gijp. “Iedereen weet dat een ‘gezond stel jongens’ een soort trainerstaal is, dat is trainersjagon. Dit is zo vergezocht. Het is gewoon trainersjagon. Daar heeft hij niets mee miszegd, maar hij was wel aan de beurt.”

Ik zei ’s avonds tegen hem: ‘Kun je niet nog wat zeggen, want dan ben ik er vanaf.’ Hij zegt: ‘Nee, ik stop er ook mee.'”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen