Succesvolle Zweedse robotserie naar Nederland

De Zweedse successerie Real Humans, oorspronkelijk getiteld Äkta människor, komt naar Nederland. De serie begint in september op Nederland 3. Dat heeft de VPRO laten weten. In de serie veroveren menselijke robots, zogenaamde hubots, een steeds grotere plaats in de huidige maatschappij. Ze doen het huishouden, helpen de kinderen met huiswerk, werken in de fabriek en zijn zelfs sportcoach. Ondertussen proberen de ‘echte mensen’ zich hierop aan te passen. 

Terwijl sommigen deze nieuwe ontwikkeling omarmen, zijn anderen bang om vervangen te worden als werkkrachten, familie of zelfs minnaars. En dan zijn er ook nog eens hubots die hun eigen weg lijken te gaan.

Een aantal van deze ‘bevrijde’ hubots vormt een ondergrondse splintergroep omdat zij niet meer akkoord kunnen gaan met de vaak onwaardige omstandigheden waarin zij moeten leven en werken.

Real Humans is al verkocht aan 50 landen, waaronder Australië, Frankrijk, Duitsland en Zuid-Korea. Een Brits bedrijf heeft de rechten gekocht om een Engelstalige versie te maken.

In Zweden begint dit najaar een tweede seizoen van de veelgeprezen serie.

Op Nederland 3 begint de serie op 15 september. Elke zondag om 22.45 uur wordt daar een aflevering uitgezonden.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen