‘Talkshow Linda de Mol erg voorspelbaar’

Geplaatst op vr 28 jun 2013 om 13:02

De talkshow van Linda de Mol is zeer voorspelbaar en bovendien oogt het decor erg goedkoop. Dat schrijft columnist Martijn Simons vandaag op Volkskrant.nl. Simons is niet te spreken over de interviews. “Die zijn van een voorspelbare voorspelbaarheid. Het gros van de vragen begint met iets wat de stagiaire van Linda uit de knipselmap heeft opgedoken: ‘Je hebt ooit gezegd dat…’ En dan vertelt de BN’er het nog een keer, maar niemand let op, want iedereen kent het al.

Het programma is dan ook weinig spannend, vindt hij. “Het publiek reageert lauwtjes op wat er gebeurt, zoals je reageert op je grootmoeder, die elke verjaardag weer met hetzelfde verhaal op de proppen komt: uit beleefdheid en omdat je er nu eenmaal bent.”

Daarnaast vindt hij het zomerse decor er nep uitzien en is hij gefascineerd door de bewerkte lippen van De Mol. “Het is het spannendste element van het programma, maar niettemin een beetje mager voor een talkshow die bijna anderhalf uur (!) duurt.

Tv-recensent Marcel Peereboom Voller van De Telegraaf was eerder deze week ook weinig enthousiast over de talkshow. “Zowel de interviewster als de kijker missen de spontaniteit, verrassing en actualiteit van een rechtstreekse uitzending“, zei hij.

Linda’s Zomerweek is deze week elke werkdag te zien op RTL 4. De afgelopen dagen begon de show steeds om half tien, maar vanwege X Factor begint de laatste aflevering vanavond, met Brigitte Kaandorp en Gordon, om half elf.

Het programma is een succes met elke dag meer dan een miljoen kijkers.
48 Reacties op “‘Talkshow Linda de Mol erg voorspelbaar’”


 1. Mark

  hahaha geweldig van deze site. Ze weten wel waar de meeste reacties op volgen… Succes hieronder met afzeiken. Kom op! Jullie kunnen het!

 2. Pluk van de Pettenflat

  Tis wel aardig, maar had live moeten zijn.

 3. pieter

  Zeik niet mensen, is gewoon leuk mens en leuk programma! Punt!!

 4. Otto

  De talkshow van De Mol is net zo flauw en kinderachtig als haar overige programma’s. Het lijkt wel of wolwassen mensen van tegenwoordig nooit volwassen geworden zijn…..

 5. M

  Otto: En dat zegt een man?

 6. Robert

  @ OTTO Jij kijkt te veel SBS, de talkshow is inderdaad erg voorspelbaar maar echt niet slecht. Lekker luchtig, en wat het decor betreft lijkt dat niet goedkoop. Je ziet niet dat het een decor is

 7. hiep

  de halve uitzending had linda het alleen maar het het uiterlijk van barry atsma, kwam heel puberaal over

 8. Bamibal

  slechte gasten zijn er bij Linda de mol, alleen maar vriendjes van haar bah!!

 9. PO-fanboi

  Op zich natuurlijk niet zo vreemd dat De Volkskrant, oftewel de PO-fanboi krant bij uitstek, een RTL4 programma afkraakt. Wij PO-fanbois hier op MC doen ook niet anders. :lol:

 10. Far-Above-Zero

  Het MOET voor de gemiddelde RTL-kijker voorspelbaar zijn anders groeit het ze boven de pet. Met IHVH gaat het net zo: nu komt er een giechel van Linda, dan weer een meebrulliedje, dan weer een domme grap van Jeroen v.K. etc. Daarom hebben ze zo’n hekel aan Paul de Leeuw, die is onvoorspelbaar en dat verstoort hun geplande zaterdagbieravond die in gepaste leeghoofdigheid moet worden doorgebracht. Ze zouden eens uit hun alcoholische- en RTL-roes wakkergeschud kunnen worden !

 11. Marietje

  Gisteren voor het eerst 5 minuutjes gekeken. Zag dat opgeblazen hoofd van die de Leeuw en een mij onbekende Russin. Had al gelijk gegeten en gedronken. Dan die vreselijke neplach van de Mol om de 20 sec. met inderdaad een niet bewegende bovenlip. Jakkes, die giechelk*t, voor mij hoeft ze niet. Castle en Hello Goodbye waren een stuk aangenamer om naar te kijken.

 12. hoi allemaal

  de halve uitzending had linda het alleen maar over het uiterlijk van barry atsma, kwam heel puberaal over

 13. gorr

  ach, kritiek komt er altijd. Ja, het.is jammer dat het niet live is en dat je soms merkt dat er in geknipt is. Nou ja, dit zal vast een leerpunt zijn voor volgende keer. En de stijl interviewen is anders dan anders. Ja, mag het? Linda zelf zal ook niet over alles tevreden zijn. Ik vind deze talkshow een leuk initiatief, het is vermakelijke tv met een lach en een traan, leuke gasten en veel mensen kijken er graag naar. En Linda doet het hartstikke leuk.

 14. Anoniem

  Die columnist heeft het in zijn column onder meer over de bovenlip van Linda de Mol en over de stoelen en de kleedjes op de stoelen, daarnaast vindt hij het een slecht programma omdat de zanger (Ruben Hein) niet het favoriete nummer van Euvgenia kon spelen omdat dat een Russisch nummer was, niet bepaald inhoudelijke kritiek. Daarnaast, hoezo heeft deze man verstand van televisie? Het is altijd heel makkelijk om kritiek te leveren, ik zeg niet dat het de beste talkshow ooit is, maar kritiek leveren is heel makkelijk en vooral de inhoudloze kritiek van deze columnist Martijn Simons, die het vooral heeft over het uiterlijk van mensen en over het feit dat iemand niet een Russisch nummer kan vertolken!

 15. Anoniem

  Linda’s Zomerweek: Zoals verwacht de zoveelste volledig over geproduceerde show van Talpa. Werkelijk al het spontane is er af.
  Spoilers met straks na de reclame. Het is niet live (hoeft ook niet maar doe in elk geval alsof).
  Linda leest (voorgekoude en voorspelbare) vragen voor vanaf een enorme stapel kaarten. Je ziet duidelijk waar er geknipt is. Hoewel de studio best gezellig is had het gewoon vanaf een buiten locatie moeten komen.
  Ik mis een band. Die pianospeler oogt en is erg armoedig.
  Linda is misschien toch te zwak om een programma als deze alleen te dragen. Verder wil Linda af en toe te elitair doen en heeft ze het over dingen (met name bij Janine) waar ze zich echt normaal niet in verdiept. (er stond laatst in het NRC) Is niet erg maar het valt gewoon te veel op.
  Volgende keer misschien iemand naast haar (Paul of Beau) en meer kwa stijl als Belgische programma Villa Vanthilt van de zender Een (VRT).

 16. Anoniem

  Linda heeft de gemakkelijke weg gekozen,allemaal uit dezelfde hoek, ze weet dat die populair zijn en kijkers aantrekken,Gerard Jolink had geen tijd zeker die mist ik in het rijtje.

 17. J Meijer

  Dit klopt geheel. Alles wat Paul de Leeuw heeft gezegd is helaas oud nieuws

 18. Mark

  @ far-Above_zero,reactie die ik eerder vandaag ook al heb verstuurd,
  Net zoals bij jou al lang betrouwbaar bewezen is dat je een zielige frustie bent. Wat denk je eigenlijk… als ik het als een feit breng dan lijkt het ook echt? Je bent een losgeslagen negatief persoon die het uitermate moeilijk vindt met een gedegen onderbouwde discussie te komen. Jij bent het voorbeeld van de verloedering, dus hup naar RTL kijken want anders klopt je frustbericht niet meer.

 19. Po fan

  Hoge bomen vangen veel wind. Linda, you go girl!

  Zes zielige reacties op deze site vs 1,3 miljoen kijkers. Daar ligt zij dus niet wakker van;)

 20. Mark

  @ far-Above_zero,reactie die ik eerder vandaag ook al heb verstuurd,
  Net zoals bij jou al lang betrouwbaar bewezen is dat je een zielige frustie bent. Wat denk je eigenlijk… als ik het als een feit breng dan lijkt het ook echt? Je bent een losgeslagen negatief persoon die het uitermate moeilijk vindt met een gedegen onderbouwde discussie te komen. Jij bent het voorbeeld van de verloedering, dus hup naar RTL kijken want anders klopt je frustbericht niet meer..

 21. Mark

  Linda is een vakvrouw. Heeft jaren ook veel goede dingen gedaan voor de P.O. , maar daar hoor je de mensen hier niet over. Toen was het een vakvrouw, ook voor hen. Helaas worden deze mensen geleid door heftige emoties en zijn ze meer bezig met negatieve zaken. Ach ik neem het ze niet kwalijk, uiteindelijk wil niemand ongelukkig zijn. Zes reacties hier vs 1,3 miljoen kijkers. Daar ligt zij dus niet wakker van.

 22. Valt wel mee

  Linda kan stomweg niet interviewen, dat is nu eenmaal een vak. Veel mensen menen dat vragen stellen hetzelfde is als interviewen. Dat is een grote vergissing.

 23. Mark

  @ valt wel mee… kom even met wat argumenten… kijk dan ook even naar het format… Linda is geen interviewster voor een zakelijke talkshow als Pauw en Witteman, maar wel degelijk voor dit programma

 24. Mike

  Decor ziet er wat goedkoop uit, ok maar voor de rest een luchtig zomer avond programma zoals het bedoeld was. Linda doet het op haar manier, dat is prima. Als het je niet bevalt, zap je toch door.

 25. Kai

  Het is zoals Linde de Mol nu is: een merk, volledig gepolijst.

  Maar wie heeft dan ook bedacht dat zij goed zou zijn in interviewen? Haar eerdere talkshow bij destijds Talpa met Beau Bederven Dorens is immers geflopt?

  Live is nog niet zo erg, dat was Paul de Leeuw ook zelden.

 26. peter1

  @ Wat een zeurpieten, alles wat RTL of SBS uitzendt kost je geen drol ,
  je krijgt het gratis voor niets je huiskamer binnen, en maar zeuren dat het allemaal zo slecht is.Maar wel elke avond kijken om de volgende dag alles negatief op te schrijven.
  Zeurt men ook zo als je gratis kranten krijgt, daar lees ik nooit iets over
  Of dat de Telegraaf weer groter was dan de Volkskrant?
  Raar volk die Nederlanders

 27. Anoniem

  @Kai, heeft zij een talkshow bij Talpa gehad? Hoe heet dat programma? Ik ken alleen M/V met die twee maar dat was geen talkshow maar een spel.

 28. J

  Linda & Beau op Zondag was bij Talpa.

 29. Far-Above-Zero

  Alles ligt bij Linda vast. Ik vrees voor haar straks ook haar hele gezicht.

 30. Zen

  Ik vind het decor juist leuk

 31. Rogier, Amsterdam

  Erg mee eens; zeer voorspelbaar allemaal. Bovendien zijn de gasten, en de combinatie van, in veel gevallen ook niet best. Wat interesseert mij in godsnaam ene Euvgenia Parakhina (ik heb het moeten opzoeken, want ik kende haar niet eens). Of een Tijl Beckand? En dat dan ook nog eens anderhalf uur lang! De normaliter irritante commercialbreaks vormen bijna de hoogtepunten van het programma!

 32. John

  Linda valt erg tegen in de zomershow. Voorspelbare vraagjes, liefst over het seksleven van heur gasten. Niet erg boeiend en bovendien, nogmaals, Lin, waarom niet live? Tijl Beckand is per definitie niet grappig en Euvgenia is zo hyper en hysterisch dat ze niet te verstaan is. Gisteren ben ik om 9 uur overgeschakeld vanwege de saaiheid. Gaap! 1 miljoen voor een show in een week waarin nog niemand vakantie heeft is niet veel voor Linda. Ze mag pas tevreden zijn met 1 1/2 tot 2 miljoen per dag. Gemiste kans. En stop eens met die facejobs, injectables en botox, want je wordt er echt niet mooier van, Linda.

 33. Loes

  Vond het wel leuk, heb me ziek gelachen om Anouk. Van mij mag dit programma doorgaan, ik weet zeker dat het steeds beter zal worden. Ondanks die irritante lip ( niet meer doen Linda, heb je echt niet nodig) is zij wel een vakvrouw die snel leert.

 34. Walter

  Heerlijk programma , ik geniet iedere avond en vind het jammer dat het vanavond alweer afgelopen is.

  Ik hoop echt dat dit een vervolg heeft.

 35. Dirk

  Anderhalf uur naar mn grasmat kijken is spannender. Zat werkelijk geen enkele originele vraag in de hele reeks…

 36. Valt wel mee

  @ Mark 16:52: Argumenten zijn niet nodig, Linda kan niet interviewen. Wat slappe vragen stellen vanaf een kaartje is tamelijk simpel, zeker met haar televisie-ervaring. Dat maakt iets nog niet tot een interview. Volg daarvoor eens een cursus interview-technieken. Ik heb namelijk wel gedaan.

 37. JM

  Als jullie niet van een ‘luchtig’ interview programma houden, wegwezen! Wat een afzeik reactie’s. Decor dit, lippen dat. Het is geen Pauw en Witteman. Ze krijgt er wel veel meer uit dan de gemiddelde interviewer.. Lopen zeiken maar er wordt maar 1 regel gerept over het succes. Elke avond boven het miljoen. Knevel en van de Brink dromen daar nog steeds van! Fail MC

 38. BREEKIEBREEK

  DIKKE LINDA IS TOTAAL NIET GESCHIKT VOOR EEN TOKSHOW OF IETS VAN DIEN AARD. DOM, VALS GELACH OM DE MEEST STOMPZINNIGE OPMERKINGEN VAN WIE DAN OOK. HET LIJKT WEL EEN OER MET DE LETTER H VOOR HET WOORD OER.

 39. Anoniem

  @ Peter1 Jij weet echt niet hoe het in elkaar zit he! Heel dom!

 40. Que

  En de reactie van de columnist is ook zeer voorspelbaar!

 41. kraan

  Het decor ziet er goedkoop uit, het gezicht van Linda echter……………
  En wat komt het allemaal weer geforceerd en gemaakt over bij Linda. Toch wel handig zo’n familie als kruiwagen voor je carrière.

 42. Melanie

  Ik vond het heerlijk om naar te kijken en hoop dat er gauw een vervolg komt.
  Heel wat beter dan al die herhalingen de hele zomer lang.

 43. pietje

  Het was wel een leuke show! Alleen inderdaad wel wat voorspelbaar. Linda moet nog wel veel oefenen qua talkshows. Iets als het vroegere ”Catherine” alla Oprah zou beter passen, dus niet alleen bn’ers uitnodigen.

 44. Nina

  Ze is niet zo goed als Matthijs van Nieuwkerk, of jeroen pauw, maar ook zeker niet slecht gedaan!

 45. Nina

  wat me wel stoort is dat Linda nooit kritisch wordt… ze vind alles geweldig.

 46. Akke

  Tips voor Linda: ga live, Kaartjes weg, het ongemakkelijke nep-lachje weg, meer kritisch naar de gasten zijn, graag interessante gasten uitnodigen, drie gasten i.p.v. twee, meer interactie met het publiek en om het luchtig te maken..vraag de gasten om de meest opvallende, gekke kleding aan te trekken die ze in hun kledingkast hebben hangen..dan heb je ook een verrassingselement in je programma.

 47. toppie

  Ja akke en dan gaan we gewoon alleen het publiek filmen terwijl de drie gasten doorelkaar heen kakelen.

 48. Anoniem

  @Nina, DWDD en Ivo Niehe is er groot mee geworden.

  Het is natuurlijk ook geen Nieuwsuur of P&W waarbij het om het nieuws gaat en er meer reden is om kritisch te interviewen. Het is een ander soort talkshow. Het doel is heel anders. Het gaat meer om een gezellig gesprek en niet om waarheidsvinding. Bij David Letterman e.d. wordt je ook niet doorgezaagd.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.