Bridget en Patty: ‘Jeroen Pauw verdient wel boven norm’

Het is volgens Shownieuws-diva’s Bridget Maasland en Patty Brard niet helemaal terecht dat Jeroen Pauw roept dat hij de salarisnorm voor ‘uniek talent’ niet overschrijdt. “Jeroen Pauw zit daar toch gewoon ver boven“, aldus Maasland. Brard is het ermee eens. “Laten we elkaar geen mietje noemen. Het is natuurlijk gewoon zo dat iedereen een eigen productiemaatschappij heeft, zodat ze met hun directe salaris inderdaad aan die Balkenendenorm kunnen voldoen.”

Het is dan ook wat onzinnig dat Pauw zich niet aangesproken voelt door het moreel appel van staatssecretaris Sander Dekker (Media), die wil dat topverdieners bij de Publieke Omroep salaris inleveren, vindt Brard. “Hij heeft gewoon een bv’tje en een productiemaatschappij ernaast.

Je kunt mij niet wijs maken dat die man 144.000 euro per jaar krijgt om elke avond daar live te zitten. Dat gaat gewoon niet.

Pauw zei zich gisteren niet aangesproken te voelen door Dekker. “Ik lees dat ik toch meer dan de Balkenende-norm verdien. Ik doe een moreel appel op de werkgever om dat dan ein-de-lijk eens over te maken..

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen