Ook Publieke Omroep wil lagere salarissen

De Publieke Omroep steunt het morele appel van staatssecretaris Sander Dekker (Media) op topverdieners bij de Publieke Omroep. Dat heeft een woordvoerder van NPO vandaag laten weten. Net als Dekker, vindt ook de NPO dat topverdieners vrijwillig salaris moeten inleveren. “Wij hebben dit morele appel eerder gedaan en ondersteunen dit nu dus ook. Ons eerdere appel heeft al tot minder topverdieners geleid. Wij vinden wel dat er enkele uitzonderlijke talenten nodig blijven.

Die uitzonderlijke talenten mogen iets meer verdienen. “Misverstand is dat de presentatoren boven de norm betaald worden vanuit belastinggeld. Dat is niet zo, Omroepverenigingen betalen het deel boven de norm volledig uit eigen zak. Er wordt dus geen enkele presentator boven de norm betaald vanuit belastinggeld.

Volgens de VARA bestaat de afspraak om het aantal topverdieners terug te brengen al. De TROS noemt het dan ook ‘symboolpolitiek’. BNN noemt de discussie ’terecht’.

Zeven presentatoren van de Publieke Omroep verdienden vorig jaar nog boven de salarisgrens van 186.000 euro.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen