Linda de Mol verplettert Knevel en Van den Brink

Geplaatst op za 29 jun 2013 om 11:00

Linda de Mol is vrijdag met gemak over Knevel & Van den Brink heen gegaan. Haar talkshow Linda’s Zomerweek deed 1,2 miljoen kijkers op RTL 4, terwijl de EO-mannen gelijktijdig slechts 682.000 kijkers trokken op Nederland 1. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Mol was deze week vijf werkdagen lang te zien met Linda’s Zomerweek. De eerste vier shows waren te zien van half tien tot elf, maar de show van vrijdag stond vanwege X Factor tussen half elf en twaalf.

Knevel & Van den Brink, dat tussen elf en twaalf te zien is, scoorde ver beneden haar eigen gemiddelde. Van maandag tot en met donderdag scoorden de EO’ers gemiddeld ongeveer 900.000 kijkers.

Linda’s Zomerweek heeft de hele week vrij constant gescoord. De meest bekeken aflevering was die van dinsdag met 1,3 miljoen kijkers. De openingsaflevering was met 1,1 miljoen kijkers de minst bekeken.

Hoewel de talkshow een groot succes was voor RTL 4, is het tv-evenement geen echte kijkcijferknaller geworden.
25 Reacties op “Linda de Mol verplettert Knevel en Van den Brink”


 1. Jantje

  Linda heeft heel veel geluk gehad door het erbarmelijke weer en gebrek aan concurentie.

 2. Enrique

  Goed nieuws voor Humberto Tan! :)

 3. Bthsn

  Het zorgde er wel voor dat rtl vier dagen achter elkaar de grootste is. En 1,2 tot ver na twaalven is erg knap.

 4. Tsja

  Niet echt programma’s die je met elkaar kunt vergelijken toch? Een actualiteitenprogramma en een amusementsprogramma…

 5. Hans

  Voor Linda de Mol begrippen en RTL 4 was dit geen succes, vraag me af of dit in de toekomst voor herhaling vatbaar is.

 6. Anoniem

  Dankzij dit programma wel groter dan Nederland 1.

  Zo zie je maar weer als RTL4 de late avond niet had verslonzen door zo’n Hart van NL achtig programma dankzij Fons van Westerloo was RTL4 nog steeds de grootste.

 7. Andries is gekneveld

  Kun je nagaan wat er gebeurt als je wel een leuk programma maakt.

 8. Valt wel mee

  Een kwalitatief hoogstaand actualiteitenprogramma trekt altijd minder kijkers dan amusement.

 9. Anoniem

  Kwalitatief hoogstaand?

  Boring & van den Gaap?!

  Wat een grap!

 10. pvanegten

  Al presenteerd de Mol nieuwsuur dan nog kijken er 2 miljoen mensen, wat een kuddevolk.

 11. Anoniem

  Ook al zet je een schijtende aap op maandagavond op Nederland 1 toch kijk dat klootjesvolk.

 12. gorr

  Leuk programma en goed gescoord!
  Ik weet niet of RTL dacht dat het een groter succes zou worden. Dit zijn al aardig wat kijkers op een doordeweeksedag ’s avonds laat. Ik denk dat RTL weer een goed programma heeft dat ze om de zoveel tijd weer kunnen inzetten. Ofwel een periode wekelijks ofwel in elk seizoen (om de 3 maanden) een week.

 13. Rogier, Amsterdam

  In de luwte van de zomerprogrammering (lees herhalingen) scoort dit programma nog wel redelijk, maar als je zoiets in het hart van het winterseizoen plaatst, wordt het volledig verpletterd.

 14. Anoniem

  Blijkt dus wel dat er om die tijd nog een talkshow bij kan.
  Nu is er weinig keus, alleen ned 1.

 15. Anoniem

  Verplettert Knevel en Van den Brink wat een onzin,het publiek van beide programmas bijten elkaar niet ,de een had Gorden en de andere Nout Wellink en Maurice de Hond is wel even een verschil toch.

 16. Jables

  De teloorgang van Nederland

 17. bouwer125

  Ik Heb Afgelopen week zeker genoten van de nieuwe Luchtige eenmalige zomer talkshow Linda”s zomerweek dat afgelopen week van maandag tot donderdag van 21:30 tot 23:05 werd uitgezonden en gister avond werd de 5e en Voorlopig Laatste aflevering van Seizoen uitgezonden van 22:35 tot 00:10 bij RTL4 en alle 5e uitzending boven het miljoen ge scoort dus ik hoop dat er een vervolg komt van Linda”s Zomer week dat dan het 2e seizoen hoppelijk langer dan 1 week is te volgen en ik zie Linda ook wel over een paar jaar een nieuwe Grote eigen Talkshow met publiek net als Oprah presenteren bij RTL4 op Late night of prime Time en ik kijk uit Naar Komend TV Seizoen 2013 / 2014! wand Dit Najaar Presenteert Humberto Tan zijn eerste eigen Talksohw bij RTL4 op Late Night vanaf 22:30 endan ontvangt hij leuke en boeiende gasten uit de sport wereld Politiek Shobizz dit wort ik denk vast een leuke talkshow en gaat gerandeert een KijkcijferHit worden

 18. Freek S

  @bouwer125;
  Daar sluit ik me bij aan.

 19. kritische kijker

  De fan van de Mollusconi’s slaat met de chocoladeletters in dit artikel volledig door. Ten eerste gaan de vmbo bejaarden om 11 uur naar bed en de overige rtl kijkers zijn niet in staat om de gasten van KevdB te volgen die gaan naar hvn. Wat een trieste redacteur toch!!!!

 20. Freddy

  Ik vond het een gezellige week met Linda! Geen afzeitv maar gewoon het blad LINDA als tv.
  Het programma heeft gasten nodig die 1.5 uur kunnen boeien, zo vond ik Anouk en Brigitte geslaagd. Het heet zomerweer dus wat luchtig.
  Het is, denk ik, wel leuker als het live is. Dat maakt dat je met gasten over actualiteit kunt praten.
  Volgend jaar weer!

 21. ik reageer ook ff

  Heeft toch prima gescoord? Een programma van anderhalf uur later op de avond en een gemiddelde van 1.2 miljoen…? Best een klappert! Dan mag je zeker niet klagen. En let wel: HvN is de hele week niet eens boven de 900 uitgekomen de KvdB ook niet boven het miljoen…

 22. Fruitdruifje

  Een geweldige vakvrouw, die Linda de Mol! Daar doen de sommige zure reacties hierboven niets aan af. Ik kijk graag naast de veel betere en objectievere berichtgeving op de BBC ook weleens graag naar de wat luchtigere programma’s, en dat van Linda is er een van. De boog kan tenslotte niet altijd gespannen zijn, en als je altijd maar naar zure negatieve programma’s kijkt dan word je dat zelf ook.

  Gewoon kijken wat je zelf leuk vindt en respecteer ook de keuze van een ander.

 23. Anoniem

  @ Fruitdruifje
  Ben het helemaal met je eens, alleen jammer dat er op deze site weinig respect is voor de keuze van een ander.

 24. Hans

  Toen het programma van Linda van de week vergeleken werd met Heel Holland Bakt, gingen de PO-fanbois helemaal uit hun dak, terwijl die vergelijking helemaal nergens op sloeg. :lol:

 25. Bas

  Bij K&vdB is er flinke paniek. Cijfers zijn te laag en iedere week leveren ze marktaandeel in. De komende weken gaan ze omstebeurt op vakantie (opmerkelijk)en gaat 1 van de 2 het programma doen. Dit zal waarschijnlijk het programma geen goed doen en iedereen weet dat Jinek/Kockelman staan te trappelen. Kwestie van tijd zo lijkt het.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.