Jan Slagter: ‘Topverdieners moeten inleveren’

Foto: MAXJan Slagter steunt het moreel appel van staatssecretaris Sander Dekker (Media) volledig. Topverdieners moeten salaris inleveren. Dat vindt de baas van Omroep MAX, zei hij gisteren in RTL Boulevard. Slagter heeft zelf ook zijn salaris teruggebracht. “Ik vind dat ik moreel verplicht ben om dat te doen. Ik kan het ook uitleggen nu aan de mensen die hier werken. Misschien heb ik voor sommigen straks wel een slechte boodschap. Het zou dan heel raar zijn als ik zelf niets aan mijn salaris zou doen.”

Verschillende presentatoren bij de Publieke Omroep krijgen vele tonnen per jaar. “In tijden waarin op het Media Park nu 600.000 tot 700.000 mensen de wacht wordt aangezegd, dan is het raar dat je dat koud laat als presentator.”

Dat coryfeeën naar de commerciëlen gaan als zij salaris moeten inleveren, verwacht Slagter niet. “We weten ook dat er bij RTL en SBS presentatoren zijn die om en nabij het miljoen verdienen. Matthijs van Nieuwkerk had dat al makkelijk kunnen verdienen, maar dat doet hij niet. Hij zegt: ‘Ik blijf bij de Publieke Omroep.‘”

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen