Jan Slagter: ‘Topverdieners moeten inleveren’

Geplaatst op vr 28 jun 2013 om 11:21

Foto: MAXJan Slagter steunt het moreel appel van staatssecretaris Sander Dekker (Media) volledig. Topverdieners moeten salaris inleveren. Dat vindt de baas van Omroep MAX, zei hij gisteren in RTL Boulevard. Slagter heeft zelf ook zijn salaris teruggebracht. “Ik vind dat ik moreel verplicht ben om dat te doen. Ik kan het ook uitleggen nu aan de mensen die hier werken. Misschien heb ik voor sommigen straks wel een slechte boodschap. Het zou dan heel raar zijn als ik zelf niets aan mijn salaris zou doen.”

Verschillende presentatoren bij de Publieke Omroep krijgen vele tonnen per jaar. “In tijden waarin op het Media Park nu 600.000 tot 700.000 mensen de wacht wordt aangezegd, dan is het raar dat je dat koud laat als presentator.”

Dat coryfeeën naar de commerciëlen gaan als zij salaris moeten inleveren, verwacht Slagter niet. “We weten ook dat er bij RTL en SBS presentatoren zijn die om en nabij het miljoen verdienen. Matthijs van Nieuwkerk had dat al makkelijk kunnen verdienen, maar dat doet hij niet. Hij zegt: ‘Ik blijf bij de Publieke Omroep.‘”
11 Reacties op “Jan Slagter: ‘Topverdieners moeten inleveren’”


 1. Boppers

  6 tot 700.000 mensen?

 2. Jolien

  600.000 tot 700.000 ontslagen? Dat lijkt me een beetje veel.

 3. iVon

  @Jolien, neen die worden de wacht aangezegd. (anders gezegd gewaarschuwd.)

 4. Adrian de Cameraman

  600.000 tot 700.000 mensen, ja dat zijn alleen nog maar de BNers
  met de gewone hardwerkende cameraman, geluidsvrouw, belichter, editor, bewaker en koffiedame kom je toch snel op 4 a 5 miljoen medewerkers op het mediapark.
  Maaaarrrrrr doet niets van het feit af dat Jan Slagter gelijk heeft en een voorbeeld is voor de moderne, maatschappelijk betrokken bestuurder.

  Jan Slagter voor Minister President.

 5. Olga

  hahahah 600.000 tot 700.000 mensen op het Media Park?

 6. Peter

  Die aantallen zal wel niet kloppen, volgens mij werken daar nooit zoveel mensen toch?

 7. jeffrey

  Heeft hij het niet gewoon over de werkloosheid in NL?

 8. Jeep

  Ik vind dat niet alleen de salarissen van de duurst betaalde presentatoren bij de PO moeten worden teruggeschroefd. Want wat te denken van de exorbitant hoge salarissen van de voorzitters en alle anderen in de top van deze omroepen, daar zou ook eens naar gekeken moeten worden….

 9. Rogier, Amsterdam

  Ik heb nooit zo’n hoge pet opgehad van die Jan Slagter en vind hem nogal een zelfpijpertje om al die programma’s van MAX zelf te gaan presenteren. Maar ik ben het nu wel met hem eens en als hij daadwerkelijk zijn eigen salaris (substantieel) heeft verlaagd, zie ik hem toch in een ander daglicht en vind ik hem socialer dan ik ooit had gedacht.

 10. Borre

  @Rogier; Misschien is het ook wel een kostendingetje dat hij alles zelf doet?

  Van de andere kant bekeken weet hij dan wel hoe het werkt.
  Hoeveel werknemers klagen er niet dat de baas in de hoge toren geen idee heeft wat er zich op de werkvloer afspeelt?

  En het valt best mee wat hij de laatste tijd presenteert. Hij is gewoon het gezicht van de omroep.

 11. Anoniem

  Goede mentaliteit. Zouden meer mensen in Nederland een voorbeeld aan kunnen nemen.

  @Borre, het is vanwege de kosten. Dat is al vaker door hem aangegeven. Een hele verstandig manier om met je budget om te gaan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.