Ewout Genemans stopt als AVRO-presentator

Geplaatst op vr 28 jun 2013 om 10:59

Ewout Genemans stopt per 1 januari als presentator bij de AVRO. Hij kan die functie niet langer combineren met het werk voor zijn productiehuis No Pictures Please. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. Het is echter niet de enige reden waarom Genemans opstapt. “Ook heeft Ewout aangegeven dat hij graag meer aandacht wil besteden aan het presenteren van volwassen programma’s, iets waar op dit moment geen ruimte voor is bij de AVRO“, aldus een zegsman. 

Genemans, die vanaf 20 augustus nog te zien is met het Junior Songfestival, kijkt terug op een mooie tijd. “Ik werk met erg veel plezier bij de AVRO en kijk met positieve gevoelens terug op de afgelopen periode en de kansen die mij geboden zijn.”

Het Junior Songfestival 2013 is een bijzonder mooie afsluiting van mijn samenwerking met de AVRO en als presentator van jeugdtelevisie. Ik verheug me enorm op de komende periode en de nieuwe ontwikkeling bij No Pictures Please.

Peter Lubbers, Directeur Media bij de AVRO, zegt: “We hebben gezamenlijk besloten om afscheid van elkaar te nemen, omdat beide partijen momenteel andere ambities en mogelijkheden hebben.

We vinden het enorm jammer om een talentvolle en gewaardeerde collega te zien vertrekken, al maak ik me over Ewouts toekomst als presentator en producent totaal geen zorgen.”
12 Reacties op “Ewout Genemans stopt als AVRO-presentator”


 1. Jolien

  Begrijpelijk dat hij wel een keer klaar is met kinderprogramma’s.

 2. MichaelDH

  Tjsa, presentator van kinderprogramma’s en Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan is wellicht een vreemde combinatie…

 3. AnZoRadio™

  De grootste humor in dit verhaal is dat de AVRO een speciale directeur voor de media heeft. Een relatief klein tv station zonder eigen zender met meerdere directeuren! Leg dat maar eens uit in het buitenland. ;-)

 4. Casper H.

  In een interview met NRC afgelopen week zinspeelde hij hier al op.

 5. Anoniem

  Yes het zat er aan te komen. Geen verlies. Te weinig oprecht voor een goede presentator

 6. Enrico

  Ewout is een talentloze natte twat.

 7. Dolf

  Slimme zet. Komt er wel.

 8. Rogier, Amsterdam

  Lijkt me een sympathieke gozer.

 9. Anoniem

  Lijkt… Idd

 10. J

  Albert zei in RTL Boulevard al dat het niemand zal verbazen als hij ook gaat presenteren bij RTL5…

 11. Zo

  Wie wordt zijn opvolger?

 12. Anoniem

  Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan heeft geen presentator, maar een voice over van Jeroen Kijk in de vegte. Ik vind Ewour boring en was blij dat hij in Wie Is De Mol er als eerte uitlag.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.