Albert Verlinde: ‘Patrick Lodiers verdient te veel’

Geplaatst op vr 28 jun 2013 om 11:31

Albert Verlinde vindt topsalarissen bij de Publieke Omroep soms terecht, maar die van Patrick Lodiers absoluut niet. Dat zei de showkenner gisteren in RTL Boulevard. Verlinde vindt dat de BNN-directeur zichzelf veel te veel salaris toewijst. “Coen en Sander zitten allebei rond de 215.000 tot 220.000 euro per jaar. Daarvan denk ik: met al die programma’s die je doet per jaar, dat kan ik me voorstellen. Maar het unieke talent van Patrick Lodiers, wat is dat dan?“, aldus de RTL 4-ster. 

Lodiers strijkt tonnen per jaar op. “Waarom is het zo dat Patrick Lodiers zo’n bedrag betaald moet krijgen? Dat vind ik ridicuul.”

Als je het dan hebt over omroepbestuurders, is hij eigenlijk zo iemand die net als Dominique Weesie en Jan Slagter zou moeten zeggen: ‘Ik heb geen recht op dit geld als bestuurder en iemand die misschien 20 programma’s per jaar presenteert.’ Ik vind dat hij daar afstand van moet doen.”

Verder vindt Verlinde het salaris van Antoinette Hertsenberg twijfelachtig. “Daar wordt in Hilversum heel erg over gemord. Als je een consumentenprogramma presenteert en je neemt heel veel mensen de maat en je hebt nu vier maanden van vakantie, dan is 337.000 euro erg veel.

Andere topsalarissen zitten bij de VARA. “Mensen als Giel Beelen en Mathijs van Nieuwkerk verdienen dat hartstikke met al die programma’s die ze per jaar presenteren. Jeroen Pauw ook.

Verlinde zelf verdient naar verluidt 900.000 euro. “Dat ze een miljoen verdienen bij de commerciële omroep, dat wist ik niet“, gniffelde hij. “Nee, ik krijg goed betaald verder bij RTL, maar dat doet Luxemburg verder. Dat is niet door de belastingbetaler.
30 Reacties op “Albert Verlinde: ‘Patrick Lodiers verdient te veel’”


 1. Plato

  Hij heeft gelijk, die Patrick Lodiers is een ordinaire zakkenvuller

 2. Anoniem

  Helemaal gelijk! Lodiers heeft geen talent. Verlinde werkt zich elke dag uit de naad om een goed programma te presenteren en met succes. Wat te betwijfelen is aan Lodiers, want die brengt al jaren dezelfde concepts op tv.

 3. jasper

  Albert heeft gelijk.
  Bart de Graaff zou zich omdraaien in zijn graf als hij zag wat er met zijn BNN gebeurt onder de leiding van zakkenvuller Patrick.

 4. Marc

  @Anonymous: Hoi Albert…..

 5. vincent

  75000 per maand Albert…Foei! Ga je schamen.

 6. Peter

  Typisch gevalletje van VVD’ertje die commentaar heeft op de PO. Zo doorzichtig en elk moment grijpt Verlinde dit aan om weer met zijn wijzende, pedante vingertje te wijzen. Zuurling…

 7. Mark

  Als je op deze site elke dag kunt teruglezen wat Albert Verlinde de vorige dag in Rtl Boulevard heeft gezegd dan weet je dat het komkommertijd is..

 8. Far-Above-Zero

  Hij heeft helemaal gelijk. De negen ton die hij per jaar “verdient” zijn geheel in balans met zijn dagelijkse “werk” dat bestaat uit het po-bashen en het overtreden van alle fatsoensnormen bij het op straat gooien van de privé levens van BN-ers.

 9. Bert v.d. Veer in je ....

  Hebben Koen en Sander dan wel een talent anders als je als 40jarige puber gedragen?

 10. MichaelDH

  @Bert v.d. Veer in je ….: doe eens beter je huiswerk kneus. Het is Coen en Sander en geen van beide is 40 jaar oud…

 11. Jan

  @Michael D Dat zegt hij toch niet

 12. Plato

  Wat Verlinde verdient doet niet ter zake, PO is belastingeld

 13. michael433@home.nl

  Ha, ha Verlinde. Dat doet Luxemburg en niet de belastingebetaler……..Kom op, zeg. De sapasissen van de RTL-ers wordt ook door de consument betaalt. Niet via belastingen, maar wel via veel andere kanalen. Dat mijn zorgrpemies, verzekeringen en boodschappen duurder worden daar verdienen die RTL-ers aan.

 14. T.E.D.

  @ michael433@home.nl

  Welkom in de economie van het vraag en aanbod.

  Als je dit niet wilt rest er maar een andere oplossing, enkeltje Cuba of Noord Korea de laatste bakens van de Communistische wereld. Veel plezier!

 15. k:Alex

  Ik snap sowieso niet waarom Lodiers daar nog steeds mag zitten, hij heeft afgelopen jaren niks positiefs toegevoegde aan BNN.
  Gewoon een jong persoon neerzetten.

 16. k:Alex

  michael433@home.nl

  Weer zo gast, hoe vaak moet nog gezegd worden dat je dingen niet hoeft te kopen.
  Ga voor euroshopper als je geen reclame wilt en hou je mond.

  Je zet jezelf enkel voor schut.

 17. Anoniem

  Plato ,Het doet wel ter zake het geld komt uit een bedrijf waar vaak aan de onderkant bezuinigt word,en de bovenkant er wat bij krijgt,Albert krijgt 900.000 voor een deeltijd baan, hij komt tegen 4 uur de redactie binnen waar het meeste werk al is gedaan en gaat om half acht weer weg,en dan die keren dat hij helemaal niet komt.

  Linda goed voor 1.000.000, doet het nog beter in een week nemen ze een heel seizoen op, bij elkaar 1 maand werk maximaal ,de rest van het jaar kan ze wat ander doen.

 18. Paula

  Waarom ben je het opeens waard zoveel te verdienen als je dagelijks een programma presenteert. We zijn toch allemaal dagelijks met ons werk bezig? Ik vind het idioot dat de ene goed verdienende BN’er kritiek loopt te leveren op de andere goed verdienende BN’er. Al dat zogenaamd moreel verantwoorde gedoe. Hou toch op….

 19. Anoniem

  @michael433@home.nl

  Jammer dat de PO dan dubbel incasseert en jij dubbel betaald of ben je vergeten dat de PO ook reclame uitzendt?

 20. J. Deelder

  Die Verlinde zou voor wat hij dagelijks ”presteert” in het cachot gegooid moeten worden ipv er voor betaald te worden.

 21. Attelenooijen

  @michael433@home.nl

  Jammer dat je bij de PO dan dubbel genaaid wordt of ben je vergeten dat de PO ook sterreclames uitzendt? De inkoopprijzen bij de ster is vele malen hoger dan bij de CO.

 22. Rogier, Amsterdam

  Ik heb die Patrick Lodiers altijd al een lege dop gevonden met de uitstraling van een slome stoffige boekhouder. Lijkt me de hoogste tijd voor hem om BNN te verlaten, want dit is toch niet waar BNN voor staat?

 23. Eva

  Ik snap werkelijk niet waar Albert Verlinde zich in deze discussie moet mengen en daarover kostbare zendtijd moet gebruiken?
  Wie is hij nu eigenlijk.
  Daarnaast vind ik het totaal ongepast dat iemand die 900.000 euro per jaar voor Boulevard opstrijkt over andermans salarissen gaat zitten oordelen.

 24. Coeus

  Klopt Albert, je wordt niet betaald door ons, de belastingbetaler, maar door ons, de consument.

 25. Paul Omst

  9 ton roddelgeld wordt weer goed besteedt, je kan zeggen wat je wilt!

 26. Peter

  @Eva: precies!

 27. Borre

  Dat Coen & Sander zoveel verdienen blijft een raadsel.

  We hebben het over een duo met een radioshow op een jongerenzender (3FM)
  Bij elkaar opgeteld kost dit de belastingbetaler meer dan 400.000.

  Natuurlijk doen ze er ook dingen bij.
  Maar de basis is de C&S show.
  Qua luistercijfers in de doelgroep scoren ze prima maar absolute cijfers zijn natuurlijk erg beperkt voor een radioshow op drive-time.
  Luisteraars zitten niet 3 uur lang geboeid te luisteren.
  Het is gelegenheidsradio. Als je toch in de auto zit of thuis bent en je hebt de radio even aan dan blijf je wel eens hangen.

 28. Lies

  Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Sander Dekker concentreert zich op een handjevol grootverdieners bij de PO. Ga je schamen jongen, je kiest voor de makkelijke populistische weg. Pak de echte graaiers aan:

  “We zien weer dat bestuurders en soms zelfs oud-bestuurders van onderwijsinstellingen vele tonnen op hun rekening bijgeschreven krijgen,” lichtte AOb-voorzitter Walter Dresscher toe. “Wij vrezen dat veel bestuurders de komende zeven jaar nog volop profiteren van geld dat naar de klas zou moeten gaan.”
  Dit jaar probeerden bestuurders uit het voortgezet onderwijs met zichzelf een cao te regelen zodat ze boven het maximumtarief konden uitkomen. Ze hielden de vakbonden er buiten en gingen in onderhandeling met hun eigen club: de VO-raad.

  “Je zou denken dat zo’n gênante vertoning geen navolging krijgt, maar we zien bij het basisonderwijs een vergelijkbare beweging,” zei Dresscher. “Die sector heeft sinds 2009 al geen cao meer.”

  Hier gaat het over de toekomst van mijn 6-jarige dochter en niet over de voorspelbare bozige reactie van mevrouw Hertsenberg in het domme consumenten programma Radar.

  Een schop onder je kont Sander, met je hipster bril en ‘just out of bed hair’.

 29. BRAAK

  Lodiers is het grootste stuk vuil wat er rondloopt en een smerige zakkenvuller bovendien!!!

 30. gtstfites

  De overheid verdiend ook te veel

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.