Albert Verlinde: ‘Patrick Lodiers verdient te veel’

Albert Verlinde vindt topsalarissen bij de Publieke Omroep soms terecht, maar die van Patrick Lodiers absoluut niet. Dat zei de showkenner gisteren in RTL Boulevard. Verlinde vindt dat de BNN-directeur zichzelf veel te veel salaris toewijst. “Coen en Sander zitten allebei rond de 215.000 tot 220.000 euro per jaar. Daarvan denk ik: met al die programma’s die je doet per jaar, dat kan ik me voorstellen. Maar het unieke talent van Patrick Lodiers, wat is dat dan?“, aldus de RTL 4-ster. 

Lodiers strijkt tonnen per jaar op. “Waarom is het zo dat Patrick Lodiers zo’n bedrag betaald moet krijgen? Dat vind ik ridicuul.”

Als je het dan hebt over omroepbestuurders, is hij eigenlijk zo iemand die net als Dominique Weesie en Jan Slagter zou moeten zeggen: ‘Ik heb geen recht op dit geld als bestuurder en iemand die misschien 20 programma’s per jaar presenteert.’ Ik vind dat hij daar afstand van moet doen.”

Verder vindt Verlinde het salaris van Antoinette Hertsenberg twijfelachtig. “Daar wordt in Hilversum heel erg over gemord. Als je een consumentenprogramma presenteert en je neemt heel veel mensen de maat en je hebt nu vier maanden van vakantie, dan is 337.000 euro erg veel.

Andere topsalarissen zitten bij de VARA. “Mensen als Giel Beelen en Mathijs van Nieuwkerk verdienen dat hartstikke met al die programma’s die ze per jaar presenteren. Jeroen Pauw ook.

Verlinde zelf verdient naar verluidt 900.000 euro. “Dat ze een miljoen verdienen bij de commerciële omroep, dat wist ik niet“, gniffelde hij. “Nee, ik krijg goed betaald verder bij RTL, maar dat doet Luxemburg verder. Dat is niet door de belastingbetaler.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen