Confederations Cup voor het eerst boven miljoen

Foto: NOSDe Confederations Cup, de opwarmer voor het WK Voetbal, kwam donderdag voor het eerst boven de grens van één miljoen kijkers uit. De halve finale Spanje – Italië trok 1,014 miljoen kijkers naar Nederland 3. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Spanje – Italië eindigde met 0-0, waarna Spanje met strafschoppen alsnog van de Italianen won. De andere halve finale Brazilië – Uruguay, die eindigde in een 2-1 score, trok woensdagavond nog een publiek van 871.000 kijkers. 

Het voetbaltoernooi doet het dit jaar goed op Nederland 3. De vorige editie, in 2009, kwam met de finale nog niet eens boven de grens van één miljoen kijkers uit. Het slotduel tussen Brazilië en de Verenigde Staten trok toen 894.000 kijkers.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen