Confederations Cup voor het eerst boven miljoen

Geplaatst op vr 28 jun 2013 om 10:53Foto: NOSDe Confederations Cup, de opwarmer voor het WK Voetbal, kwam donderdag voor het eerst boven de grens van één miljoen kijkers uit. De halve finale Spanje – Italië trok 1,014 miljoen kijkers naar Nederland 3. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Spanje – Italië eindigde met 0-0, waarna Spanje met strafschoppen alsnog van de Italianen won. De andere halve finale Brazilië – Uruguay, die eindigde in een 2-1 score, trok woensdagavond nog een publiek van 871.000 kijkers. 

Het voetbaltoernooi doet het dit jaar goed op Nederland 3. De vorige editie, in 2009, kwam met de finale nog niet eens boven de grens van één miljoen kijkers uit. Het slotduel tussen Brazilië en de Verenigde Staten trok toen 894.000 kijkers.


3 Reacties op “Confederations Cup voor het eerst boven miljoen”


 1. Anoniem

  Dit was me dan ook wel een *kraker* van jewelste: Spanje – Italië.

 2. AnZoRadio™

  Komt vooral door het slechte weer en de schoolvakanties moeten nog beginnen. Dan is het kijkerspubliek altijd wat groter.

 3. Jos

  De schoolvakanties zijn hier al begonnen.
  Niet iederen woont in de Randstad.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.