Domnique Weesie wil geen graaier genoemd worden

Geplaatst op vr 28 jun 2013 om 12:23

Dominique Weesie, baas van PowNed en presentator van PowNews, wil niet als graaier gezien worden en heeft daarom eerder al zijn salaris verlaagd. Dat zei hij gisteren in Shownieuws. Staatssecretaris Sander Dekker van Media deed donderdag op de voorpagina van De Telegraaf een moreel appel op topverdieners om salaris in te leveren. Dat heeft Weesie al eerder gedaan. “Ja, ik heb geen zin om te worden getypeerd als graaier, dus ben ik naar beneden toe gegaan.”

Weesie voelt zich dan ook niet aangesproken door Dekker. “Wat dat aangaat, voldoe ik onmiddellijk aan de oproep van de staatssecretaris en ben ik dus ook alweer een tijdje omlaag in salaris, net als Jan Slagter.”

Hij verdient ongeveer hetzelfde als Slagter, deed hij uit de doeken bij RTL Boulevard. “Ik ben destijds met PowNed begonnen en heb Jan Slagter gevraagd: ‘Jan, doe jou mijn salarisbriefje. Daar doe ik iets vanaf, dan weet ik zeker dat ik aan de norm voldoe.”

Sinds dit jaar voldoe ik gewoon keurig netjes aan de norm“, besluit hij.
5 Reacties op “Domnique Weesie wil geen graaier genoemd worden”


 1. vincent

  Nadat hij eerst overal heel stoer heeft lopen roeptoeteren ‘kijk mij eens lekker gebruik maken van het systeem dat PO heet’. Dat deed hij zowel in interviews (onder meer Nieuwe Revu), als programmatechnisch (dat vollopende bad, die malle zomeruitzendingen vanaf Ibiza waar de champagne niet op kon). Beetje gek dat hij nu opeens gaat inbinden. JUIST Weesie zou zich er niks van aan moeten trekken gezien zijn eerdere gedrag en uitlatingen.

 2. Hans

  Wel grappig dat hij in zijn eigen programma onvolkomenheden over publiek geld aan de kaak stelt. En hij zelf niet het voorbeeld daarin neemt. Nu is hij totaal niet geloofwaardig meer voor mij.

 3. ron

  Domnique Weesie wil geen graaier genoemd worden maar is dit wel.

 4. Jos

  Hij is gewoon een graaier, al jaren.
  En dat is knap, want hij eigenlijk niks.

 5. Borre

  Als je meer dan een 130.000 binnen harkt ben je in mijn ogen nog steeds een graaier.

  We hebben het hier over Powned. Gestart uit rebbellie.
  Meneer Weessie kan heus wel wat. Zijn presentatietalent is niet zijn grootste talent maar na een aantal jaar is het toch zijn handelsmerk geworden.
  Hij presenteert, schrijft zijn eigen teksten en runt ondertussen het grotere geheel waarbij hij 8 maanden per jaar pas om 22.30 uur live kan/mag uitzenden en zijn kunstje mag vertonen.

  Dat hier een meer dan modaal salaris tegenover staat vind ik nog acceptabel.
  Maar dat hij daarvoor per jaar 3x mijn salaris (werken in de zorg) mee naar huis neemt blijft toch vreemd.

  Natuurlijk snijdt Powned wel eens goede dingen aan en ik verwijt dhr Weessie niets. Uiteindelijk zouden we allemaal dit geld willen hebben als salaris.
  Het is de overheid die dit mogelijk maakt.
  Dhr Weessie heeft waarschijnlijk nog wat nevenactiviteiten met de daarbij behorende inkomsten zoals meerdere grootverdieners hebben bij de PO
  Dat hier niets tegen gedaan kan worden is jammer.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.