Domnique Weesie wil geen graaier genoemd worden

Dominique Weesie, baas van PowNed en presentator van PowNews, wil niet als graaier gezien worden en heeft daarom eerder al zijn salaris verlaagd. Dat zei hij gisteren in Shownieuws. Staatssecretaris Sander Dekker van Media deed donderdag op de voorpagina van De Telegraaf een moreel appel op topverdieners om salaris in te leveren. Dat heeft Weesie al eerder gedaan. “Ja, ik heb geen zin om te worden getypeerd als graaier, dus ben ik naar beneden toe gegaan.”

Weesie voelt zich dan ook niet aangesproken door Dekker. “Wat dat aangaat, voldoe ik onmiddellijk aan de oproep van de staatssecretaris en ben ik dus ook alweer een tijdje omlaag in salaris, net als Jan Slagter.”

Hij verdient ongeveer hetzelfde als Slagter, deed hij uit de doeken bij RTL Boulevard. “Ik ben destijds met PowNed begonnen en heb Jan Slagter gevraagd: ‘Jan, doe jou mijn salarisbriefje. Daar doe ik iets vanaf, dan weet ik zeker dat ik aan de norm voldoe.”

Sinds dit jaar voldoe ik gewoon keurig netjes aan de norm“, besluit hij.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen