Beste meimaand ooit voor mannenzender RTL 7

Foto: RTLRTL 7 heeft de beste meimaand sinds de start in 2005 achter de rug. In haar doelgroep mannen van 20 tot 49 bereikte ze een zenderaandeel van 8,6 procent, eenderde hoger dan vorig jaar mei. Dat heeft RTL vandaag laten weten. De meest bekeken uitzending was de finale van de Europa League tussen Benfica en Chelsea met 1,9 miljoen kijkers en 38 procent aandeel in de doelgroep. “Het was tevens de best bekeken Europa League-wedstrijd sinds de start van het Europese toernooi.

Ook boegbeeld Voetbal International gooide weer hoge ogen, met op het hoogtepunt een zenderaandeel van 24,2 procent in de doelgroep op 13 mei.

Naast voetbal wisten ook darts en vechtsport de mannelijke kijker te bekoren. “De finale van de Premier League Darts trok 684.000 kijkers, goed voor een zenderaandeel van 13,8 procent in de core doelgroep. Het vechtsportgala Legend had op het hoogtepunt, even voor middernacht, maar liefst 569.000 kijkers.”

Afgelopen meimaand werden de films van RTL 7 ‘ronduit uitstekend’ bekeken. “Die Hard 4.0 vestigde zelfs een nieuw record voor de mannenzender met 928.000 kijkers en een zenderaandeel van 20,1 procent in Mannen 20 – 49 jaar.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen