‘Eva Jinek heeft gebrek aan loyaliteit’

Fons van Westerloo, de oud-RTL-baas die aan de wieg van omroep WNL stond, verwijt Eva Jinek een gebrek aan loyaliteit. Dat is te lezen in zijn column in De Telegraaf. Jinek stapt over van WNL naar KRO-NCRV. “Jinek werd door WNL geadopteerd toen geen enkele andere omroep haar wilde opnemen, nadat zij in de ijskast was gezet bij de NTR omdat zij een relatie met Bram Moszkowicz had. Tot verbijstering van hoofdredactie en directie van WNL zegde ze potseling op“, stelt Van Westerloo.

Volgens Van Westerloo bekommert Jinek zich niet ‘over de toekomst van degenen die haar programma mogelijk maakten en waarvan ze nu geen waardig afscheid zegt te kunnen nemen’ en ‘met de schade die WNL hiervan zou kunnen ondervinden’.

Tot vorige week was Jinek elke week te zien met WNL op Zondag (voorheen Eva Jinek op Zondag), maar vorige week werd zij plotseling van de talkshow afgehaald, omdat WNL opeens vervangers had gevonden.

Die keuze van WNL-baas Bert Huisjes bleek te maken te hebben met omroeppolitiek. Het gerucht gaat dat WNL haar talkshow op zondagochtend kwijtraakt aan de KRO-NCRV, die ook een zondagtalkshow met Jinek zouden willen.

Loyaliteit is niet het sterkste punt van vele presentatoren“, besluit Van Westerloo, die Jinek vergelijkt met Mariëlle Tweebeeke (van RTL naar NOS) en Wilfred Genee (van RTL naar Talpa).

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen