Bert van Leeuwen baalt van schrappen tv-quiz

Foto: EOBert van Leeuwen baalt ervan dat de EO stopt met amusementstelevisie, waaronder zijn tv-quiz Wat Weet Nederland. Dat vertelt de presentator vandaag in het AD. Ook voor zijn show De Pelgrimscode lijkt geen ruimte meer. “Heel erg jammer. Gelukkig heeft de EO mij verzekerd met me door te willen. Ik kan er nog weinig over zeggen, maar ik ga met nieuwe programma’s aan de slag die meer in het verlengde liggen van Het Familiediner. Mijn quizbestaan lijkt inderdaad over.

Hoewel EO-directeur Arjan Lock het schrappen van amusement aankondigde voor 2016, gaat de wijziging nu al in voor Van Leeuwen. “Ik heb de laatste opname voor Wat Weet Nederland al achter de rug.

Deze zomer worden nog herhalingen uitgezonden en dan is het voorbij. Best wel snel, het was nog geen half jaar op tv. En wat De Pelgrimscode betreft: het had meer kijkers moeten trekken.

Van Leeuwen heeft vernomen dat een andere omroep nu een dagelijkse quiz gaat maken.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen