‘Antoinette Hertsenberg is haar salaris niet waard’

Foto: TROSAntoinette Hertsenberg krijgt met haar geschatte salaris van 363.000 euro te veel betaald. Dat zegt strateeg Evert Bronkhorst van mediabureau Vizeum in het AD. Hertsenberg trekt volgens hem te weinig jonge kijkers. “In dat opzicht klopt het salaris van Matthijs van Nieuwkerk met de marktwaarde van zijn optreden. Radar daarentegen trekt vooral ouderen. De hoogte van Hertsenbergs salaris vind ik dus minder logisch. Marketingtechnisch gezien is ze haar geld niet waard.

Het topsalaris van Van Nieuwkerk vindt hij wel terecht. “De marktwaarde van iemand als Matthijs van Nieuwkerk, die vijf keer per week De Wereld Draait Door presenteert en telkens rond de miljoen kijkers scoort, ligt hoger dan die van een Paul de Leeuw, die wekelijks een programma maakt. Zijn marktwaarde was vroeger wél hoog.

Ruud de Langen van mediabureau Mindshare begrijpt het salaris van Van Nieuwkerk én Hertsenberg. “Ze geven met hun geloofwaardigheid het merk inhoud. Dat is geld waard. Kijk, met een Bert van Leeuwen van de EO win je de oorlog niet.

Volgens Hertsenberg is haar salaris wel terecht vanwege de houdbaarheidsdatum van presentatoren en het afbreukrisico.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen