‘Antoinette en Matthijs moeten salaris inleveren’

Foto: TROSOmroepsterren als Jeroen Pauw, Matthijs van Nieuwkerk en Antoinette Hertsenberg moeten vrijwillig een deel van hun salaris inleveren, als gebaar naar hun collega’s bij de publieke omroep. Dat zegt staatssecretaris Sander Dekker (Media) vandaag in De Telegraaf. Dekker is serieus. “Ik doe een moreel appel op de presentatoren die nu nog veel meer verdienen dan een minister, om vrijwillig wat in te leveren. Er vallen door de bezuinigingen veel banen weg in Hilversum.

De tv-sterren moeten solidair zijn, vindt Dekker. “Iedereen die daar een fors hoger salaris dan normaal verdient, zou zich eens goed achter de oren moeten krabben.

Nog deze kabinetsperiode wil Dekker het maximumsalaris van de ’unieke talenten’ bij de omroep verlagen tot maximaal het salaris van een minister (144.000 euro). Deze regel gaat ook in andere semipublieke sectoren gelden.

Dekker noemt MAX-baas Jan Slagter een voorbeeld. “Slagter leverde vrijwillig het deel van zijn salaris boven de WNT-norm in. Dat gebaar zou anderen sieren.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen