Paul de Leeuw toch terug op zaterdagavond

Foto: VARAPaul de Leeuw keert toch terug op de zaterdagavond. Het onderdeel De Kwis uit zijn programma Langs De Leeuw wordt waarschijnlijk een zelfstandig programma. Dat vertelde hij gisteren in Linda’s Zomerweek. De Leeuw kondigde eerder aan te stoppen op zaterdag, omdat zijn show al jaren het onderspit delft tegenover Linda de Mol. Nu gaat hij toch door. “Ja, maar heel kort en niet tegenover jou. Dat wordt waarschijnlijk een eigen programmaatje“, zei hij tegen De Mol.

Een groot programma op zaterdag ziet hij niet meer zitten. “De laatste jaren is het een beetje veranderd. De zaterdagavond is nu meer gericht op de kinderen, die de zapper hebben. Toen Ik Hou Van Holland kwam merkte je dat kinderen dat heel erg leuk vonden.”

Ik Hou Van Holland snoepte veel kijkers af van De Leeuw. “Ik bleef natuurlijk in de grove hoek. Ik merkte dat mensen het wel hadden gezien, het hadden gehad. Dan blijf je zoeken naar nieuwe vormen, maar het is minder gelukt.”

Wat De Leeuw nu wil gaan doen, weet hij nog niet. “Er is één idee waar ik al drie jaar mee loop. Dat is een idee, en ik weet niet of ik het nu kan zeggen, maar dat wil ik heel graag maken. Het liefst met jou“, zei hij tegen De Mol.

De Kwis begint in november op Nederland 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen