Pauw & Witteman noteert meest bekeken uitzending ooit

Geplaatst op Wed 01 May 2013 om 12:13

Foto: VARADe Oranjes hebben Pauw & Witteman aan haar meest bekeken uitzending ooit geholpen. Er keken dinsdag 2,1 miljoen mensen en daarmee is een vijf jaar oud record verbroken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Tot nu toe was de meest bekeken uitzending van Pauw & Witteman die van 4 februari 2008. In die uitzending, die 10.000 kijkers minder trok, was Peter R. de Vries te gast, één dag na zijn door 7 miljoen mensen bekeken reportage over Joran van der Sloot op SBS 6.

De top drie van meest bekeken Pauw & Witteman-uitzendingen wordt afgesloten door de aflevering van 30 oktober 2012, toen 1,9 miljoen mensen keken naar Bram Moszkowicz, die op die dag door de Raad van Discipline uit het ambt van advocaat werd gezet.

De op een na meest bekeken uitzending van dit jaar was vorige week dinsdag, toen 1,5 miljoen keken naar Moszkowicz op de dag dat het Hof van Discipline de uitspraak van de Raad van Discipline bevestigde.
15 Reacties op “Pauw & Witteman noteert meest bekeken uitzending ooit”


 1. Sjonnie Zietut

  Goeiedagschotel! Hadden die lui niets beters te doen?

 2. Alexander

  Ik lees overal dat het een spraakmakende aflevering was. Wat gebeurde er?

 3. iVon

  Dat P&W goed scoorde laat zich toch wel raden.
  Waarom werd overigens de uitzending Andre Rieu om 23.00u afkapt.

  Ik heb het al in een eerdere reactie gezegd, zou de reden weleens willen weten, waarom P&W zonodig tussendoor uitgezonden moest worden. Heeft de VARA misschien die zendtijd geclaimd voor uitzenden van P&W??? Want die zenden toch altijd rond 23:00u P&W uit op NED1?? Zou wel erg flauw zijn, als mijn gedachtespinsels op waarheid berust.

 4. Anonymous

  Er waren een paar republikeinen die volledig voor lul werden gezet, en al vrijwel aan het begin van de aflevering uitgeluld waren. Heerlijk

 5. NA

  het wordt tijd dat Jinek het stokj gaat overnemen

 6. Peter2

  Er is helemaal niks gebeurd. Bijna iedereen was tamelijk kritiekloos ontroerd danwel enthousiast m.u.v Maarten van R., die alles op de van hem bekende wijze relativeerde.
  Protestmeisje Joanna is bevorderd tot vaste ‘sidekick’, zo lijkt het.
  Ik vermoed dat de P&W cijfers het gevolg zijn van ‘slipstreamen’.

 7. Anonymous

  Wat waren die Republikeinen slecht! Ze kwamen totaal niet sterk over. Verder een saaie aflevering. Die Van Rossum denkt dat hij leuk is maar ik noem hem eerder irritant met zijn negatief gezeur elke keer. En die Marianne Thieme is ook niet serieus te nemen. Dat deze aflevering zo hoog heeft gescoord komt alleen maar doordat het na de live-uitzending van de huldiging kwam. Goed was het namelijk niet.

 8. Gerdien

  iVon: dat is nou het risico als je klakkeloos Boulevard nakakelt zonder zelf naar de uitzending te kijken: dan val je even lelijk door de mand. André Rieu werd volgens afspraak al ver voor elven afgekapt waarna de tijd tot Pauw en Witteman werd volgemaakt met terugblikken en hoogtepunten.
  Marianne Thieme heeft wel een punt, die zogenaamde eed van de kamerleden is niet meer dan een toneelstukje en heeft geen enkele betekenis. Maar ja: dat wil niemand op zo’n moment horen.

 9. iVon

  Beste @Gerdien

  Wie kakelt RTLBoulevard na??? Ik?? Dat zeg jij, maar je zit er grandioos naast. Ik heb de uitzending van de troonswisseling op 30/4 bij de NOS tot 23:00 gezien. Niet eens naar Boulevard gekeken(jij blijkbaar wel). Wat daar aan de orde is geweest weet ik niet eens. Dus wie valt er nou door de mand. Je neemt dingen aan die ik helemaal niet schrijf.

  Wat in P&W was weet ik heel goed, want heb de uitzending vanochtend via internet teruggekeken. Dat hoef mij dus ook al niet te vertellen.

  Begrijpend lezen is soms erg moeilijk.

 10. iVon

  Aanvulling op mijn reactie van 17:40

  Vanmiddag herhaling van Rieu’s concert gezien en dat was veel meer dan gisteren voor elven is uitgezonden.

  Het was namelijk de herhaling van de uitzending(van dinsdag 30/4 op woensdag 1 mei) die een aanvang had na twaalven.

 11. http://stevenbrownsblog.wordpress.com/

  Peter R.: Goed voor Kijkcijfers en nog beter voor aangiften bij de politie

  ‘Peter-Kruidvat-de Vries’ actie is goed voor drie jaren gevangenis voor Willem Holleeder’.
  zie: http://stevenbrownsblog.wordpress.com/2013/04/30/peter-kruidvat-de-vries-actie-is-goed-voor-drie-jaren-gevangenis-voor-willem-holleeder/

  Binnenkort weer te bewonderen bij de Staats-omroepen Tros@ AVRO,

  zie: http://stevenbrownsblog.wordpress.com/2013/04/17/70-werknemers-eruit-bij-de-avrotros-en-maffioso-peter-r-de-vries-er-in/

 12. frans daal

  Wie vertegenwoordigen die Pauw en Witteman nu eigenlijk?
  Iemand zich dat wel eens heeft afgevraagd?

 13. frans daal

  Wie vertegenwoordigen Pauw en Witteman? Belangrijk om de objectiviteit van dit programma te beseffen. Welke politieke partijen werden uitgenodigd voor een discussie tijdens de laatste verkiezingen? Welke partijen werden niet uitgenodigd?

 14. Anonymous

  @Frans Daal, alle politieke partijen met zetels in de tweede kamer zijn uitgenodigd.

 15. frans daal

  Nee nee Anonymous,
  SP en PVV niet.
  Besloten is toen om uiterst links (SP) en uiterst rechts (PVV) niet uit te nodigen.
  M.i. 2 van de weinige partijen die nog aan daadwerkelijke vertegenwoordiging van het volk willen doen.
  Die stonden toen op zo’n slordige 60 zetels in de peilingen.
  Dat bedoel ik dus met wie wordt nu eigenlijk vertegenwoordigd door dit programma!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.