Tv-priester Roderick gek op Masterchef

Foto: RKKTv-priester Roderick Vonhögen, ook bekend van De Wereld Draait Door, is fan van het tv-programma Masterchef Australia. Dat vertelt hij aan VARAgids. Vonhögen kan uren kijken naar de kookwedstrijd. “Masterchef Australia is zo fantastisch. Ik was een paar jaar geleden op een congres over nieuwe media in Australië. Tijdens het galadiner was er een gastspreekster, Julie Goodwin. Ik kende haar niet, maar iedereen zei: dat is de winnares van Masterchef“, zo legt hij uit. 

Thuis is Vanhögen gaan kijken. “En zo heb ik een passie voor koken ontwikkeld. Stond ik opeens Indiase kikkererwtballetjes te maken. Op tv draaiden ze die in tien minuten in elkaar, ik was drie uur bezig en mijn hele keuken zat onder de prut, haha!

Masterchef heeft een speciale plek in zijn woning. “Die avond van het galadiner is er een foto gemaakt van Julie Goodwin en mij. Die hangt naast de foto waar ik met de paus op sta.”

Televisie kijkt hij vooral via de iPad. “Ik sta altijd heel vroeg op – vijf, zes uur – en dan kijk ik Pauw & Witteman en het nieuws. Tijdens de lunch kijk ik graag een aflevering van een serie. Momenteel zit ik in het laatste seizoen van House M.D. Geweldig. En verder ben ik gek op reisdocumentaires.

Ik gebruik de tv veel voor games. Ik speel sowieso elke zondagmiddag. Soms alleen, maar meestal online tegen anderen – waaronder een andere priester. Hij is heel goed en helpt me door nieuwe levels heen te komen.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen