Angela Groothuizen bijna als Tokkie op RTL 4

Het had niet veel gescheeld of Angela Groothuizen had Een Nieuw Begin met de looks van een Tokkie gepresenteerd. Dat vertelt ze aan Avrobode. Uit ‘respect’ voor de kandidaten deed Groothuizen op draaidagen zelf haar make-up. “Het leek me vreemd als ik volledig de visagie in zou gaan, terwijl wij de deelnemers juist op hun kwetsbaarst tonen. Wel vroeg ik aan mijn vriendin Esther van de Dolly Dots, die nu visagist is, of ze mijn haar wilde föhnen. Anders zie ik eruit als een Tokkie“, vertelt ze. 

In haar tv-show helpt Groothuizen verdrietige kandidaten aan een nieuw uiterlijk. “Ik kan wel roepen dat het om het innerlijk gaat, maar ik heb makkelijk praten: voor mij staat een heel team klaar zodra ik in de schijnwerpers kom. De deelnemers hebben de middelen niet om iets aan hun lichaam te doen en komen daardoor niet verder in hun leven.”

Ze begrijpt haar kandidaten goed. “Een van hen beviel van een doodgeboren kindje en kreeg een pilletje om de melkstuwing tegen te gaan. Ze ging daardoor van cup C naar niets. Echt hártstikke plat.

Een Nieuw Begin is elke woensdag te zien op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen