Piet Paulusma verdient niet meer dan premier

Foto: SBSPiet Paulusma is misschien wel de bekendste weerman van het land, maar verdient niet meer dan de premier. “Iedereen denkt dat, maar het is niet zo. Dat komt doordat ik een bedrijf heb met zeven mensen op de loonlijst“, zegt de weerman in weekblad Weekend. Verder profiteert Paulusma niet echt van zijn bekendheid van televisie. “Als ik ergens het weer heb opgenomen, krijgen we wel eens een bloemetje of een maaltijd aangeboden, maar dat geldt voor de hele crew.” 

Paulusma heeft er ook geen zin in om van zijn status als BN’er te profiteren. “Als ik ergens komt, kent men mij, maar ik heb daar niet echt voordeel van. Ik ben er het type niet naar om te zeggen: ‘Weet je wel wie ik ben?’ Ik denk dat ik dan gelijk op mijn hoofd getimmerd zou worden door de mensen om mij heen.”

Hoewel de kijker het niet zou verwachten, is Paulusma niet altijd weerman geweest. “Ik ben ooit begonnen als dj, maar daar ben ik zelf mee opgehouden. Daarna ben ik bij PTT Telecom terechtgekomen. Ik had daar een hoge managementfunctie. Ik was manager backoffice salesbedrijven, jaja.

Ik had drie afdelingen onder me en dat heb ik opgegeven voor een baan bij SBS 6. Iedereen verklaarde mij voor gek.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen