Piet Paulusma verdient niet meer dan premier

Geplaatst op vr 05 apr 2013 om 14:33

Foto: SBSPiet Paulusma is misschien wel de bekendste weerman van het land, maar verdient niet meer dan de premier. “Iedereen denkt dat, maar het is niet zo. Dat komt doordat ik een bedrijf heb met zeven mensen op de loonlijst“, zegt de weerman in weekblad Weekend. Verder profiteert Paulusma niet echt van zijn bekendheid van televisie. “Als ik ergens het weer heb opgenomen, krijgen we wel eens een bloemetje of een maaltijd aangeboden, maar dat geldt voor de hele crew.” 

Paulusma heeft er ook geen zin in om van zijn status als BN’er te profiteren. “Als ik ergens komt, kent men mij, maar ik heb daar niet echt voordeel van. Ik ben er het type niet naar om te zeggen: ‘Weet je wel wie ik ben?’ Ik denk dat ik dan gelijk op mijn hoofd getimmerd zou worden door de mensen om mij heen.”

Hoewel de kijker het niet zou verwachten, is Paulusma niet altijd weerman geweest. “Ik ben ooit begonnen als dj, maar daar ben ik zelf mee opgehouden. Daarna ben ik bij PTT Telecom terechtgekomen. Ik had daar een hoge managementfunctie. Ik was manager backoffice salesbedrijven, jaja.

Ik had drie afdelingen onder me en dat heb ik opgegeven voor een baan bij SBS 6. Iedereen verklaarde mij voor gek.
14 Reacties op “Piet Paulusma verdient niet meer dan premier”


 1. ed vleeskroket

  Mannetje met zelfspot dat mag ik wel. En volledig terecht dat ie niet meer dan premier verdient, maar piets weerbericht heeft vaak wel de meeste kijkcijfers van de hele dag op sbs.

 2. Sub-Zero

  Dat zegt meer over SBS.

 3. Joost

  Na 15 jaar nog altijd niet kunnen interviewen en als een bang hert in de camera kijken, het is knap. Net als om de drie seconden “ennuh” zeggen. Dat juist deze man nog wél bij SBS6 te zien is, is extra bedroevend.

 4. Anoniem

  Heb nooit begrepen dat juist hij als weerman was aangesteld bij sbs.
  Nu begrijp ik dat wel, ze passen bij elkaar.

 5. Mopperkont

  Ik mag hopen dattie niet meer dan 40 mille per jaar scoort voor die weerflauwekul? Dat kan ik ook!

 6. ik

  Je kunt vinden wat je wilt over z’n manier van presenteren; ik heb altijd wel respect voor hem. Bijna nooit vakantie en dus 7 dagen in de week iedere avond weer naar een andere locatie afreizen.

 7. Marc E. Putto

  PP houdt er enkele tonnen bruto per jaar aan over, reclames, presentaties en openingen winkels etc. incluis.
  De man doet hier wat ‘zielig’, maar verdient (en krijgt!) bijzonder goed.
  Veel werken, lange dagen maken, enz.

 8. BRAAK

  Paulusma is een hypocriet en leugenaar, hij klust er voor tonnen bij!!! Dat weten ingewijden en dat weet hijzelf. Hij werd bekend en liet zijn gezin barsten en ging op een van de eilanden hokken met een creatieve dame, misselijke man met een rotstem en voorspellingen die niet kloppen!!! Typisch SOS6!

 9. TVkijker34

  Een gewone man op een gewone zender, beter dan die nep presentatoren van RTL !

 10. Anoniem

  Bloed Zweet en Tranen, had een erg mooi programma kunnen worden, maar is moedwillig gesloopt door de producent

 11. Jos

  Niet meer dan de minister-president????
  Modaal lijkt me meer dan genoeg voor onze Friese drankneus.

 12. Wokkeldraaier

  Piet Pedo toch? Altijd omringt door kleine meisjes.
  Viert zijn vakantie zeker ook in Thailand.

 13. variabel

  Tja, Pietje Paulusma, al zó veel jaren als weermannetje. Ik heb hem nooit leuk gevonden. Doet er niet toe. Wel heeft het mij altijd verbaasd dat de SBS zó’n type als de vijfminuten weerman in dienst had. Erwin Krol vond ik evenmin een aangenaam figuur. John Bernard was wel beter. Maar hoe goed iemand het doet, het gaat er om hoe de man dan wel vrouw op het publiek óverkomt. Ik vind de weerman en -vrouw van België 100 maal leuker. Geen gezwets, en niet over privé dingen staan kakelen. Hoewel, Sylvia Leur is bijzonder goed.

 14. BRAAK

  Piet Pedo, klopt helemaal!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.