Eva Jinek wil dagelijkse talkshow op Nederland 1

Eva Jinek wil geen dagelijkse talkshow op Nederland 2, maar op vlaggenschip Nederland 1. Dat heeft de presentatrice laten weten op Radio 1. Nu bekend is dat Jinek van WNL naar fusieomroep KRO-NCRV verhuist, is veel gesuggereerd dat ze voor het serieuzere Nederland 2 aan de slag gaat, maar dat is niet haar ambitie. “Mijn ambitie? Uiteindelijk is dat een dagelijks programma op Nederland 1. Dat duurt wel even voor het zo ver is, maar we hopen dat het binnenkort lukt“, zo laat ze weten. 

Jinek lijkt op het tijdslot van Pauw & Witteman te azen. Ze wil echter niet spreken van opvolging. “Nou, dat is altijd gevaarlijk, hè, om over een opvolger te praten. Maar het is zeker een dagelijks programma waarin opinie en debat centraal staat.

De keuze voor KRO-NCRV was volgens Jinek niet moeilijk. “Omdat de KRO-NCRV grote ambities heeft op het gebied van journalistieke programma’s en opinie en debat op Nederland 1 en daar gaat mijn journalistieke hart harder van kloppen. Ik wil graag samen met hen die ambities waar maken.

Ze is in haar nopjes. “Ik heb het gisteravond gevierd, dus ik ben nu nog aan het bijkomen. Ik heb het gevierd met mijn broer, met mijn vriend, zijn vriendin en heel veel drank, moet ik toegeven.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen