Blik op de Weg stopt na 21 jaar

Geplaatst op Thu 18 Apr 2013 om 13:37

Na 21 jaar gaat de stekker uit het AVRO-programma Blik op de Weg. De politie beëindigt de samenwerking met het programma in juni. Dat heeft producent Leo De Haas producties laten weten aan Volkskrant.nl. Volgens commercieel directeur Fup Goudswaard wilde de politie stoppen met Blik op de Weg ‘in de huidige vorm’. “Na 21 jaar was het wel een beetje klaar, en dat vonden wij eigenlijk ook. We werken nu samen aan een nieuw, breder programma over het politiewerk.”

Het SBS 6-programma Wegmisbruikers gaat wel door. “Wij hebben daar begrip voor. Wij zetten nu vol in op ons nieuwe programma, de gesprekken met de politie verlopen uiterst goed.

Mogelijk keert Blik op de Weg in het najaar nog terug met een korte serie, omdat de beelden al zijn gemaakt. “Maar daarna is het echt afgelopen.

Leo de Haas was twintig jaar lang de presentator van Blik op de Weg. Vorig jaar nam Frits Sissing de presentatie over.
17 Reacties op “Blik op de Weg stopt na 21 jaar”


 1. tm

  Frits is ook gewoon minder goed dan Leo.

 2. Bamibal

  wegmisbruikers is ook veel spannender en confronterender!

 3. Stewie

  On-be-grijpelijk. Wie wel eens de twee programma’s naast elkaar heeft gezien, heeft gezien dat het educatieve karakter van Blik een veel betere uitwerking heeft dan het sensatiegehalte van Wegmisbruikers. Het is me dan ook een raadsel waarom de politie liever sensatie dan educatie op de televisie heeft… Blik scoort op het moment ook beter dan Wegmisbruikers, dus kijkcijfers lijkt me ook geen argument

 4. David (2)

  @Stewie:

  Helemaal met je eens. Bij Wegmisbruikers zijn die agenten ook allemaal van die opgefokte mannetjes, en veel meer sensatie belust. Had dat liever zien verdwijnen.

 5. baass

  Heel jammer , is nog steeds een heel goed programma in tegenstelling tot wegmisbruikers. Snap niet dat de politie stopt met blik op de weg en doorgaat met het negatieve sensatie beluste wegmisbruikers. Zelfs de deelnemende agenten aan wegmisbruikers lijken niet van die heldere lichten.

 6. Anonymous

  Mooi, weg met die lamme Fritsje.

 7. harry

  haha echt de onkunde spat er af hier:

  doelgroep Blik Op De Weg; educatief, oude mensen 40+
  doelgroep Wegmisbruikers; sensatie, jonge simpele sjonnies

  politie richt zich op de doelgroep jonge simpele sjonnies, want dat zijn de zware overtreders.

  duhhhh

 8. bas

  WEGMISBRUIKERS! enige programma rond en over het miljoen op zondagavond sbs6!

 9. Delano

  Leuk om te zien hoe AVRO omgaat met monumenten.

  Toen Willem Ruys overleed, kwam VARA met een uitgebreide nabeschouwing terwijl AVRO het bij een laf afscheidsbriefje hield.

 10. Gerrit

  Het zoveelste programma wat Frits Vergissing omzeep heeft geholpen!

 11. henk

  helemaal eens met de opmerking van Harry:
  doelgroep Blik Op De Weg; educatief, oude mensen 40+

  Programma is te langzaam, te saai (te jaren 90 dus).

 12. RJ

  Goh bij 40 ben je dus ook al oud tegenwoordig……

 13. wouter

  @RJ vroeger was je bij 40 ook al oud ;)

 14. RJ

  @Wouter: en heel vroeger werd de mens niet eens 40….

 15. BRAAK

  Ben het helemaal eens met Henk en Harry.Moet wel even kwijt dat ik meneer Sissing een absolute ramp vind, een nul! Leo de Haas was wat stijfjes maar zeer correct, Sissing is niets! Men kiest dus voor SBS6, bagger en Sjonnies hebben dus de voorkeur ook bij de overheid, schande!

 16. piet

  Ik vind het wel toevallig dat dit programma niet meer op TV komt sinds het een jaar door die Sissing gepresenteerd werd.
  Vond die Leo de Haas het veel beter doen.

 17. Anonymous

  De politie, met name Koos Spee had enkele jaren geleden al voor Wegmisbruikers gekozen omdat Leo de Haas niet meer invloed van de politie wilde in het programma.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.