Songfestival-lied Anouk zeer goed ontvangen

Anouk heeft maandag een storm aan positieve reacties ontvangen op de presentatie van haar Songfestival-liedje Birds. Volgens Cornald Maas is Birds het beste nummer dat Nederland ooit heeft ingezonden, en Paul de Leeuw noemt het ‘zo fucking mooi’. Ook de eerste recensies druppelen al binnen. “Het is de eerste Nederlandse inzending in jaren van hoge muzikale kwaliteit, waarin ik echt graag vertrouwen heb“, zegt muziekjournalist Amanda Kuyper van het NRC Handelsblad.

Kuyper vindt het liedje een topper. “Het is een mooi, weemoedig stemmend liedje. Anouk zingt beheerst. Dit is geen nummer waarin ze haar stem kan laten gaan, maar juist zacht moet vleien op de sierlijke melodie.”

Muziekjournalist Leo Blokhuis sluit zich daarbij aan. “Ik heb geen verstand van het Songfestival, maar ik vind Birds van Anouk dus een heel mooi liedje. Een triest walste. Mooi hoor!

Wow, Birds van Anouk klinkt als een wals van een Danny Elfman soundtrack! Ik vind het tof. Eindelijk een kans op dat eurovisie“, besluit Jan Kooijman.

Anouk zingt Birds in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op 14 mei.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen