Loes Luca zette Pierre Bokma-optie in contract

Foto: Jaap VrenegoorVlak voor de start van ’t Schaep met de 5 pooten in 2006 liet Loes Luca in haar contract zetten dat ze de cast verlaat als Pierre Bokma dat om een of andere reden ook zou doen. Dat vertelt de actrice in Mikro Gids. Luca wilde zeker zijn van haar zaak. “Ik heb contractueel geregeld dat als Pierre er per ongeluk mee ophoudt, ik mijn rol ook in beraad mag nemen. Ik ben gek op die man en voel dat hij ook gek is op mij. Op cruciale momenten in mijn leven – is heel gek, maar hup: daar is hij.” 

Het is dikke mik tussen de twee, die in de serie een relatie hebben. “Op de set noemen ze ons familie Adrem. Hij is Ad, ik ben Rem. Zet ons in een café en dan gaat het. De boel op z’n kop. Ik ben een stadsrat. De cafés in. Ik kom alleen maar buiten om een sigaretje te roken.”

De cast voelt als een warm bad, stelt ze. “Na het overlijden van mijn man Harald (in 2008, red.) zat de hele cast bij mij thuis. Gingen ze samen rouwkaarten schrijven. Het is toch een surrogaatfamilie.

Hoe lang ’t Schaep nog doorgaat? “We stoppen pas als we zeggen: ‘Leuker kunnen we echt niet meer.’”

 

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen