NOS vindt breuk Rafael en Sylvie ‘logische nieuwskeuze’

De NOS staat er volledig achter dat zij in haar belangrijkste Journaal van de dag heeft bericht over de relatiebreuk tussen Rafael en Sylvie van der Vaart. Dat zegt hoofdredacteur Marcel Gelauff in VARAgids. Het shownieuws in het Journaal wekte heel wat weerstand op bij kijkers. “Ja, ik heb tweets gelezen van mensen die het een schande vonden dat wij daarover berichtten. Maar ik vind het toch een logische nieuwskeuze. Omdat het gesprek van de dag óók bij ons hoort“, zegt hij. 

Gelauff vindt niet dat hij dit nieuws aan RTL Boulevard moet overlaten. “Ik zie de tegenstelling niet. De Volkskrant en NRC Handelsblad nemen het ook mee. Sylvie Meis is een succesproduct in Duitsland, een soort Linda de Mol. De vraag is: wat is de goede maatvoering? Besteed je er vijf minuten aan of vijftien seconden?

Voor de berichtgeving over kickbokser Badr Hari werd zelfs gekozen voor een kruisgesprek tussen de studiopresentator en een verslaggever die bij de rechtbank stond. “Ja, ik denk dat dat een goede keuze is geweest. Je kan hooguit discussiëren of het in de sequens beter had gemoeten, of het in die periode niet twee keer gemeld had mogen worden in plaats van drie keer“, vertelt hij.

Toch vindt hij het geen schande. “Dat ligt ook aan het nieuwsaanbod van de dag. Maar ik blijf zeggen: ook dit hoort bij het Journaal. Waarom niet?

Om dezelfde reden dat Boulevard geen aandacht besteedt aan spanningen tussen China en Amerika, stelt de VARAgids. Gelauff: “Luister, ik kan me best voorstellen dat mensen andere keuzes zouden maken. Maar nogmaals: wij zijn een brede nieuwsrubriek die een breed publiek informeert over wat er speelt in de samenleving.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen