Kostuumdrama populairste filmgenre op RTL 8

Kostuumdrama is het populairste filmgenre op RTL 8, dat van alle top tien-zenders de meeste avonden reserveert voor speelfilms. Dat heeft de vrouwenzender vrijdag laten weten. RTL 8 haalde in januari een marktaandeel van 2,6 procent in de doelgroep vrouwen van 20 tot 49  jaar. “Afgelopen maand bracht de zender zes avonden per week een film. Vooral de kostuumdrama’s op maandag deden het goed met als beste film Pride & Prejudice (7,2 procent)“, aldus een zegsman. 

Alleen op de laatste dag van de week moet de kijker het zonder film stellen op RTL 8. “De CSI-avond op zondagen scoorde goed met als hoogste score 6,3 procent voor CSI: New York en 4,8 procent voor Crime Scene Investigation op zondag 6 januari.

De Amerikaanse serie Sex and the City is sinds januari elke dag te zien in de vooravond en op de late avond. “De hoogste score was 6,3 procent op 28 januari.”

RTL 8 is van alle top tien-zenders in Nederland de minst bekeken zender.

 

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen