Jan Slagter kijkt Pauw & Witteman twee keer per dag

Foto: MAXJan Slagter kijkt Pauw & Witteman elke dag zowel live als in de herhaling, om beter te snappen wat er nou eigenlijk allemaal gezegd is. Dat vertelt de baas van Omroep MAX aan VARAgids. Met de VARA-talkshow vult Slagter twee uur van ieder etmaal. “Ik kijk altijd naar Pauw & Witteman. In bed vaak ook nog de herhaling, omdat ik dan precies wil horen wat er gezegd is. Mijn vrouw interesseert dat minder, die zegt dan: ‘Maar dat heb je toch al gezien?!’”, zo vertelt de omroepbaas.

De vrouw van Slagter kijkt liever naar RTL 4. “Zij kijkt altijd naar Goede Tijden Slechte Tijden om acht uur, zij is mij aan het leren wie al die karakters zijn.”

Zelf kijkt hij vooral publieke omroep. “Tijd voor MAX zie ik hier op kantoor. Meldpunt mis ik nooit. Paul de Leeuw ook niet, dat vind ik een genie. En verder: Wie is de Mol, Nieuwsuur, Animal Crackers. Wat ik ook geweldig vind: Spoorloos. Ik ben een heel diverse kijker.”

Slagter heeft recent een plan gelanceerd om kijkers zelf te laten kiezen of ze willen betalen, en dus kijken, naar de publieke omroep. “En als je niet meebetaalt, dan kijk je maar RTL 4. Hoe democratisch en liberaal wil je het hebben?“, besluit hij.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen