Jack Spijkerman blijft kijkers verliezen

Het gaat niet goed met het tv-programma van Jack Spijkerman. Wat Vindt Nederland? blijft week na week kijkers verliezen en wist zaterdagavond nog maar 762.000 kijkers te boeien op RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Wat Vindt Nederland? stond direct na All You Need Is Love geprogrammeerd, dat met 1,8 miljoen kijkers de grote winnaar op prime time was. Toen Spijkerman in beeld kwam, zag RTL 4 haar kijkerspubliek met 57 procent slinken.

Waar All You Need Is Love een marktaandeel van maar liefst 24,9 procent behaalde, scoorde Spijkerman slechts 12,2 procent marktaandeel en dat is ver onder het zendergemiddelde van RTL 4.

Het vernieuwde Wat Vindt Nederland begon begin januari met net iets meer dan een miljoen kijkers, maar daarna is de miljoengrens niet meer aangetikt. Vorige week zat de show met 821.000 kijkers nog net in de dagelijkse kijkcijfer top 15, maar deze week is dat niet gelukt.

Vlak voor de start gaf Spijkerman nog aan minstens een miljoen kijkers te willen. “Dit programma scoort zo tussen de 1 en 1,3 miljoen kijkers. Het begint om kwart over tien, om half elf begint het voetbal, dus als we dat scoren op dat tijdstip, ben ik uitermate tevreden.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen